8.2 C
София
понеделник, май 10, 2021
Начало България От Балкан с призив: Спортът е социално явление, от което хората имат...

От Балкан с призив: Спортът е социално явление, от което хората имат нужда във време на стрес и социална изолация

Смятаме, че спортът е дискриминиран, казват още от ботевградския клуб

Балкан стана вторият български клуб, който официално се обърна към властите и президента на БФБ Георги Глушков с призив за отваряне на спортните зали. Преди два дни с позиция излезе и Спартак Плевен.

Ето и какво гласи отвореното писмо на Балкан: 

ДО

Проф. д-р Костадин Ангелов, Министър на здравеопазването

КОПИЕ ДО

Красен Кралев, Министър на младежта и спорта

Георги Глушков, Президент на БФБаскетбол

Уважаеми проф. д-р Ангелов,

Уважаеми г-н Кралев,

Уважаеми г-н Глушков,

Обръщаме се към Вас с апел за допускане на публика на спортните мероприятия. Смятаме, че спортът е дискриминиран, след като в последните седмици сме свидетели на разхлабването на почти всички противоепидемични мерки в страната. Не виждаме логика в решението да се отворят нощните заведения и в същото време да се забрани достъп, дори на ограничен брой публика на спортни събития.

В момента в страната ни са отворени всички кина, театри, музеи, игрални зали, казина, заведения за хранене и развлечение. Затворени остават само спортните зали, чийто площи са доста по-големи от тези на гореизброените места и позволяват спазване на голяма физическа дистанция, както и на всички други противоепидемични мерки. Такива, които не виждаме как могат да се спазват, например, в нощни заведения и клубове. Места, които са отворени от 29 април 2021 година.

Повече от една година баскетболът в България остава без публика, а спортните клубове без почти никакви приходи. Това е и един от малкото колективни спортове в България, който остава без публика в решителната фаза на шампионата, след като стадионите вече са отворени, а волейболното първенство завърши. Баскетболният шампионат се провежда цял сезон при стриктно спазване на КОВИД-19 протокол и без никакви нарушения.

Молим Ви за допускане дори на ограничен брой публика на спортни събития. Феновете са готови да спазват всички мерки, наложени от Вас, с единствената възможност – да гледат час и половина спорт на живо. Дайте им шанс. Спортът е създаден за тях! Ние, от БК „Балкан“ вярваме, че спортът е социално явление, от което хората имат нужда във време на стрес и социална изолация. При спазване на всички противоепидемични мерки, нека не им отнемаме положителните емоции от присъствието в баскетболните зали.

С уважение,

Баскетболен клуб „Балкан“, действащ шампион на България по баскетбол

02.05.2021 год.

ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
"Някъде зад спортиста, който сте станал, и часовете тренировки и треньорите, които са ви натискали, е едно малко дете, което се влюби в играта и никога не погледна назад… играйте за него“, Миа Хам!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Популярно

Маями спечели дуела срещу Бостън (видео)

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Маями продължава битката за по-предно класиране преди плейофите в НБА. "Горещите" се наложиха над Бостън със 130:124 като гости, за да...

ЗА ИСТОРИЯТА: Бургос стана първият, защитил трофея си в Шампионската лига (видео)

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Бургос стана първият отбор, който успя да защити трофея си в Шампионската лига. Това се случи, след като испанците биха Пинар...

20-та Купа на Гърция отива във витрината на ПАО

Панатинайкос триумфира с рекордна 20-та Купа на Гърция в своята история. "Детелините" се справиха с Патра с 91:79 във финала на турнира, който се...

Дий Бост със заслуга за убедителен успех на Монако във Франция

Дий Бост и Монако записаха рекорд по резултатност в лига ПРО А през този сезон. Гардът и колегите му биха Гравлен със 122:69 у...

Последно коментирани