13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаОткритие на Удо - герой за Макаби (ВИДЕО)

Откритие на Удо – герой за Макаби (ВИДЕО)

Игралият в Рилски спортист Анджело Калояро попари Химки в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Един американец с италиански корени и „българско“ минало разказа играта на Химки в Евролигата. Неговото име е Анджело Калояро. 31-годишното крило се превърна в герой за Макаби (Тел Авив) при драматичната победа с 89:87 след продължение в Русия. 

НАЧАЛОТО: Пътят на Калояро към висините на европейския баскетбол започва от… Самоков. На 31-и януари 2013 г. колежанинът от университета в Сан Франциско се озовава в Рилски спортист, а виновник за трансфера бе Людмил Хаджисотиров. Калояро, който по това време е само на 23, е откритие на Удо, който пръв съзира огромния му потенциал. Само за половин година, България отеснява на Анджело и той подписва за многократно по-висока заплата в Германия, а от 2018 г. е неизменна част от състава на един от най-славните клубове на Стария континент – Макаби.

НАЙ-ДОБРИ: Срещу Химки, Калояро регистрира дабъл-дабъл от 15 точки и 10 борби за 33 минути, а към тях американецът добави и 3 откраднати топки. Анте Жижич вкара с точка повече от него, а моторът на израелския гранд – Скоти Уилбекин, този път отбеляза на сметката си 12 точки и 6 асистенции. Най-резултатен обаче бе друг – Тайлър Дорси, който избухна с 8 тройки в двубоя и общо 26 точки

За Химки Алексей Швед го игра „и сам воинът е воин“, но неговите 32 точки и 11 асистенции отиват само за лична консумация и статистика, без полза за руския тим.

ПОВРАТНА ТОЧКА: 40 секунди преди края на редовното време Макаби изоставаше със 76:81. Уилбекин намали след пробив на 78:81, а 16 секунди преди сирената, Отело Хънтър се появи сякаш от нищото и залепи зверски чадър на звездата на домакините Йонас Йеребко. Последва таймаут, след който Дорси изстреля последната си „ракета“ от далечно разстояние, с която прати битката в продължение.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 29-и октомври Макаби приема Фенербахче у дома в „Менора Мивтачим арина“, а ден по-късно, Химки, който доскоро се тресеше от масова зараза с вируса на COVID-19, ще се опита да се реваншира пред собствена публика с мач срещу Цървена звезда. 

СТАТИСТИКА ОТ ХИМКИ – МАКАБИ

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани