17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаОтбор от Евролигата с две служебни загуби

Отбор от Евролигата с две служебни загуби

Зенит губи с 0-20 от Баскония и Валенсия

Евролигата излезе с официално решение във връзка с отложените мачове на Зенит от 3 и 4 кръг. От Дисциплинарната комисия към турнира на богатите обявиха, че руският тим губи служебно с 0-20 срещите си срещу Баскония и Валенсия.

Дисциплинарная комиссия Евролиги приняла решение о присуждении результатов 0:20 БК «Зенит» в матчах против «Басконии» и «Валенсии», которые должны были состоятся 13 и 15 октября соответственно.

Публикувахте от БК «Зенит» в Сряда, 14 октомври 2020 г.

Това са първите два мача от 2020/2021 в Евролигата, които няма да се проведат. Причината са 13-те положителни проби на коронавирус в лагера на Зенит, които бяха констатирани в последните дни.

Двубоите на Зенит в Испания трябваше да се играят на 13 и 15 октомври, но заради ситуацията бяха отменени. От руския клуб не успяха да съберат група от осем здрави баскетболисти, а според правилата на Евролигата, това означава служебни загуби.

Междувремнно стана ясно, че следващият двубой на АСВЕЛ срещу Цървена Звезда, който трябваше да се играе утре (15 октомври) също бе отложен, заради заразени играчи в състава на френския тим.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани