Отборите от НБЛ със специални тениски на мачовете тази седмица

9 кръг в шампионата ще бъде част от благотворителна кауза

334

Специални, ръчно рисувани тениски, с които ще демонстрират съпричастността си с каузата на Сдружение „Да дарим усмивка”, ще излязат всички баскетболисти в 9 кръг на НБЛ. Отборите ще засвидетелстват подкрепата си към благородната кауза в мачовете, които ще се играят на 7 и 8 декември.

Под мотото „Да дарим усмивка“ ще преминат срещите Ямбол – ЦСКА, Академик Пловдив – Левски, Шумен – Балкан и Спартак Плевен – Рилски спортист.

По традиция във всеки сезон НБЛ посвещава редица свои мачове на благотворителна кауза. Тази година фокус на вниманието на най-добрите клубове и баскетболисти у нас ще е националната инициатива „Да се запознаем“, която обединява усилията на проекта „Различните деца на България“ и фондация „Можем заедно“ за изграждане на атмосфера на толерантност и приемане на децата и възрастните със специални потребности и тяхната интеграция в обществения живот.

Благотворителното коледно събитие „Да дарим усмивка за Коледа” е част от дейността на Сдружение „Да дарим усмивка”.  Празникът ще се проведе на 10 декември в зала „Триадица” с подкрепата на БФБ. Над 100 деца ще получат подаръци лично от Дядо Коледа, ще има фокуси, песни, танци, работилници за сладки и много изненади. Специални гости ще бъдат шампионите на ФАФА и Слав Петков, както и играчи от националния отбор на България по баскетбол на колички.

Кампанията на „Да дарим усмивка за Коледа”  ще продължи до Коледа. Ще се събират средства, с които да се подкрепят работата на проекта „Различните деца на България” – благодарение, на който в много градове в страната вече има люлки за деца със специални потребности.

Можете да дарите усмивки като подкрепите „Различните деца на България”

Банкова сметка:

Получател: Сдружение „ДА ДАРИМ УСМИВКА“

Основание: „Различните деца на България”

Банкова сметка: BG91UBBS80021026839650

„Да дарим усмивка” е благотворително сдружение, с председател д-р Асен Цеков. Инициативата е създадена през 2017 г. от група приятели. Днес Сдружението стои зад редица каузи в помощ на социални институции и хора с ограничени финансови възможности. Посещенията и срещите с децата и възрастни се извършват регулярно с цел да се осигури не само финансова, но и емоционална подкрепа. Сред успешните каузи е и инициативата „Защото кръвта в живот”, която вече няколко години е сред най-успешните кампании в подкрепа на кръводаряването. Тази есен благотворителния маратон и концерт „Да дарим усмивка за първия учебен ден” успя да зарадва над 150 деца в неравностойно положение, които получиха всичко нужно, за да започнат учебната година с усмивка.