18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНационални отбориОсмо място за националките до 18 г. на европейското в София (видео)

Осмо място за националките до 18 г. на европейското в София (видео)

Девойките претърпяха поражение от Румъния

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният ни отбор за девойки финишира на осмо място на европейското първенство, Дивизия Б в София. В столичната зала „Универсиада“ момичетата на Маргарита Маринкова не успяха срещу Румъния след 65:72 в мача за седмата позиция на турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Деница Манолова се представи силно за България и оформи дабъл-дабъл – 23 точки и 16 борби. Маргарита Иванова също достигна до двойните показатели – 13 и 16 борби. Гергана Цекова се отчете с 10 точки.

Беата Бара Немет бе най-добра за Румъния с 22 точки и 6 борби. Мики Панаи приключи с 15 и 6 асистенции. Сорина Ойнару се прибра в съблекалнята с 12 точки и 6 борби.

КЛЮЧЪТ: През първото полувреме девойките си осигуриха двуцифрен аванс и чрез Деница Манолова, Гергана Цекова и Маргарита Иванова фиксираха 40:30 на голямата почивка. След паузата румънките на няколко пъти намаляваха пасива си до 7 точки, но Гергана Цекова бе точна за 50:39. Алексия Крет, Мики Панаи и Беата Бара Немет върнаха съперника в играта за 55:58. Тройка на Моника Борисова пък даде глътка въздух на нашите за 61:55. През последната част тимът ни удържаше крехката си преднина преди Сорина Ойнару да постави равенство на таблото за 65:65. Във финалните минути отборът от северната ни съседка се възползва от пропуски на състава ни и чрез Мики Панаи и Алексия Фринку оформи крайното 71:65.

И ОЩЕ: Европейското първенство в Дивизия Б за националките до 18 г. приключва с общо 2 победи и 4 загуби. 

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ 18 – РУМЪНИЯ 18

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани