8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНБАОрландо изненада с ход и направи Избор №1 в драфта на НБА...

Орландо изненада с ход и направи Избор №1 в драфта на НБА крило на Дюк (видео)

Паоло Банкеро бе първият, който бе избран в "Барклис сентър"

След месеци на спекулации Орландо направи изненадващ за специалистите ход и превърна американеца с италиански корени Паоло Банкеро в Избор №1 в драфта на НБА през тази година. Това се случи миналата нощ в „Барклис сентър“ в Ню Йорк.

В седмицата преди драфта се очакваше Меджик да се спрат на Джабари Смит Джуниър от Обърн като най-добрия избор, но те направиха рязък завой и взеха бившия възпитаник на Дюк. Паоло Банкеро, който бе облечен с ярко лилав костюм, с още по-ярки обувки, е Новобранец №1 в Atlantic Coast Conference на колежанското първенство на САЩ през последния сезон.

„Разбрах, че от Орландо ще ме изберат 20 секунди преди комисарят на лигата Адам Силвър да ме извика на сцената. Дори нямах време да мисля за това. Не мога да повярвам, но съм готов“, заяви Паоло Банкеро, който записва средно по 17.2 точки, 7.8 борби и 3.2 асистенции в общо 39 мача на „сините дяволи“, които достигнаха до Финалната четворка в NCAA през 2021/2022, но отстъпиха на Северна Каролина.

Под №2 Оклахома заложи на Чет Холмгрен, който ще трябва да се сработва с Шай Гилджъс-Александър и Джош Гиди. В единствения си сезон при колежаните с екипа на Гонзага центърът достига до средно по 14.1 точки при успеваемост в стрелбата от игра 60.7%, допълнени от 9.9 борби и 3.7 чадъра в общо 32 двубоя през 2021/2022.

Избор №3 в тазгодишния драфт бе отреден за Джабари Смит Джуниър от университета Обърн и отиде при Хюстън. 208-сантиметровият баскетболист е Новобранец №1 в Southeastern Conference в колежанския шампионат, след като реализира средни показатели от 16.9 точки, 7.4 борби и 2 асистенции в общо 34 срещи на „тигрите“.

Сакраменто, който държи правата за НБА и на българина Александър Везенков, се спря под №4 на тежкото крило Кийгън Мъри от университета в Айова. 203-сантиметровият американец е носител на наградата, която носи името на легендата Карл Малоун и се дава на най-добрия играч на позиция 4 сред колежаните. През последната година 21-годишният Мъри има средно по 23.5 точки, 8.7 борби и 1.5 асистенции в общо 35 мача на Айова.

В №5 в драфта на НБА тази година се превърна Джейдън Айви. Гардът на Пърдю направи пробив във втория си сезон при колежаните, оставяйки срещу името си средни показатели от 17.3 точки, 4.9 борби и 3.1 асистенции в общо 36 двубоя. Сега му предстои да се събере в Детройт с миналогодишния Избор №1 в драфта Кейд Кънингам.

Ето и кои са останалите избрани до №10:

1.Паоло Банкеро – Дюк – Орландо

2.Чет Холмгрен – Гонзага – Оклахома

3.Джабари Смит Джуниър – Обърн – Хюстън

4.Кийгън Мъри – Айова – Сакраменто

5.Джейдън Айви – Пърдю – Детройт

6.Бенедикт Матюрин – Аризона – Индиана

7.Шейдън Шарп – Кентъки – Портланд

8.Дайсън Даниелс – Ню Орлиънс от Лейкърс

9.Джеръми Сочан – Бейлър – Сан Антонио

10.Джони Дейвис – Уисконсин – Вашингтон

Eто и кои са всички избрани в драфта на НБА:

Вижте сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани