11.6 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаОгромно признание: Българин в Идеалната петица на сезона в Евролигата (видео)

Огромно признание: Българин в Идеалната петица на сезона в Евролигата (видео)

За първи път в кариерата си Александър Везенков намери място сред най-добрите в турнира на богатите

Огромно признание за страхотния си сезон по европейските терени получи Александър Везенков. 206-сантиметровото крило на Олимпиакос се нареди в Идеалната петица на сезона в Евролигата. Това обявиха от най-силната клубна надпревара на Стария континент.

За първи път в кариерата си Александър Везенков достига до селекция в Идеалния тим в турнира на богатите. 26-годишният баскетболист е водещ реализатор на гръцкия гранд в Евролигата със средно по 13.7 точки и успеваемост в стрелбата от средно разстояние 66%, както и 38.1% от тройката и 84.6% от линията за изпълнение на наказателни удари.

Освен това, Александър Везенков е Борец №1 на „червено-белите“ в надпреварата, оставяйки срещу името си средно по 5.8 овладени под двата ринга топки. В добавка, бившият играч на Арис и Барселона има по 1.5 асистенции, 1 открадната топка и 0.2 чадъра за КПД 17.8 в общо 36 двубоя.

Най-добрият сезон на Александър Везенков като професионалист помогна за завръщането на Олимпиакос във Финалната четворка след 5-годишна пауза. Крилото бе сред титулярите на своя отбор във всеки един мач и бе един от едва 6-мата играчи от Евролигата със средно по повече от 30 минути в игра. Той сякаш ставаше все по-силен и в последните 12 двубоя от редовния сезон беше пример за постоянство. Българинът бе избран за MVP на 13 и 32 кръг, а освен това стана и Най-полезен играч на месец февруари. През 2021/2022 в Евролигата Александър Везенков достига до три дабъл-дабъла“, казват за него от официалния сайт на турнира.

Александър Везенков заема своето място в Идеалния отбор на сезона в Евролигата заедно с играчи като Никола Миротич (Барселона), Майк Джеймс (Монако), Шейн Ларкин (Анадолу Ефес) и Еди Таварес (Реал Мадрид).

Най-добрите в Евролигата през 2021/2022 ще бъдат наградени на специална церемония в Белград, по време на Финалната четворка от 19 до 21 май. Тогава ще стане ясно и кой ще бъде избран за MVP.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани