17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияОбсъждат промени в програмите на първенствата заради евроквалификациите

Обсъждат промени в програмите на първенствата заради евроквалификациите

Управата на федерацията ще заседава на 28 септември

Управителният съвет на БФБаскетбол ще разгледа предложения за промени в календарите при мъжете и жените заради новия формат на европейските квалификации. Това ще стане на второто видеоконферентно заседание за септември – на 28-ми (понеделник), в 11.00 ч.

ФИБА обяви, че планира да въведе нов формат за провеждане на квалификациите за Евробаскет при мъжете и жените, заради пандемията oт коронавирус. От европейската централа вече въведоха тези мерки с промяната на квалификациите за Шампионската лига, като два от турнирите се провеждат в Ботевград. Окончателното решение за евроквалификациите ще бъде взето на 6 ноември от заседание на Борда на централата, член на който е и президентът на родната централа Георги Глушков.

По програма на 26 ноември мъжкият ни национален отбор трябваше да гостува на Босна и Херцеговина, а три дни по-късно да приеме Гърция в Ботевград в борбата за място на Евробаскет 2021. Женският ни представителен тим трябваше да има визита на Гърция на 12 ноември и домакинство на Исландия в София на 15 ноември.

На заседанието на 28 септември ще бъдат разгледани и работните документи за планираното на 29 септември от 9.00 ч. в зала „Триадица“ Общо събрание на федерацията.

Дневен ред на Управителния съвет:

  1. Обсъждане на промени в календара за мъже и жени във връзка с евентуалните решения на Борда на ФИБА Европа за нов формат за провеждане на евроквалификациите (докладва Георги Глушков);
  2. Утвърждаване на работни документи на ОС и предложение на Председател на събранието; (докладва Георги Глушков);
  3. Приемане на нови клубове за членове на БФБаскетбол (докладва Елеонора Рангелова);
  4. Разни (докладва Георги Глушков).
ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани