13.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияНов гард в Черноморец (видео)

Нов гард в Черноморец (видео)

Кортни Белджър ще облече екипа на "акулите"

Черноморец изглежда е под пара със селекцията си за новия сезон. Бургазлии ще разчитат през следващата година и на американския гард Кортни Белджър, обявиха от клуба чрез официалната си страница в социалната мрежа Фейсбук.

Роден е на 19 юли 1989 г. в Сейнт Луис, щата Мисури. Висок е 188 см. Играе на позиция 1. Завършва гимназия в родния си град, а след това продължава да се развива и да играе в университета Куинси. През последната си година там записва средно по 11.3 точки, 5.2 борби и 4 асистенции в общо 27 мача.

В Европа се отдава на баскетбола в Германия. От 2015 г. насам преминава през Итцехое и Шалке 04, където има общо пет сезона. През последната година е част от Зерофийс в Нова Зеландия, като за него реализира средни показатели от 12.3 точки, 3.6 борби и 5.7 асистенции в 18 срещи.

Кортни Белджър е третият нов чужденец в редиците на Черноморец за 2021/2022 след Тони Троха и Антъни Дженуари. Преди ден бургазлии подписаха с Георги Боянов, а освен това, ще имат на пейката си Константин Коев и Евгени Хаджирусев.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани