12.6 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоЕвропаНиколас Карвачо сред 10-те играчи, които трябва да гледате във ФИБА Къп...

Николас Карвачо сред 10-те играчи, които трябва да гледате във ФИБА Къп (видео)

Специалистите от надпреварата отбелязват солидния старт на центъра в българския шампионат

Само ден остава преди началото на сезона във ФИБА Къп. По този повод от втората по сила надпревара, организирана от международната централа, обърнаха внимание на някои от играчите, които не бива да изпускате от поглед в следващите дни.

ФИБА Къп избра 10 баскетболисти, на които отборите ще разчитат за добро представяне в турнира. Сред тях попадна и центърът на Рилски спортист Николас Карвачо.

Новобранецът от Колорадо Стейт прави солиден старт на професионалната си кариера в България със средно по 13.9 точки и 9.1 борби на мач в лигата. Карвачо приключва 2018/2019 в NCAA като най-добър борец, а в края на колежанската си кариера има повече от 1000 точки и 1000 овладени под двата ринга топки.

Центърът представя Чили в квалификациите за ФИБА АмериКъп 2022, като в последния игрови прозорец оставя срещу името си средни показатели от 13.5 точки и 13 борби. Очаква се той да бъде сред основните оръжия на Рилски в турнира”, пишат от ФИБА Къп за Николас Карвачо.

Сред останалите състезатели впечатление прави Томас Шрайнер, който носи екипа на Капфенберг и утре ще излезе срещу Рилецо в Самоков. Гардът е капитан на австрийския национален отбор, като има опит в първенството на Испания, играейки за Андора и Билбао.

От ФИБА Къп не пропускат да споменат и 18-годишният Алперен Сенгун от Бешикташ, който ще тормози Балкан. 206-сантиметровият баскетболист дебютира за Турция в квалификациите за Евробаскет 2022. В шампионата на родината си пък записва средно по 19.4 точки и 10.3 борби.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани