Николас Карвачо: Мечтата ми е някой ден да стана първият чилиец в НБА

Вярвам, че станах по-добър играч, допълва центърът след първата си година на професионално ниво

381

Николас Карвачо бе първият чилийски национал, играл в България. Центърът остави отлични впечатления с екипа на Рилски спортист и бе в основата на достигането му на финал в НБЛ, първото място в редовния сезон и спечелването на Купата на България. Той заслужи и приза за Най-полезен играч на финалите в турнира.

България ми хареса много“, казва Николас Карвачо. „Хареса ми културата, толкова различна от тази в САЩ. За един сезон у вас намерих ново семейство – съотборниците ми. И България, и Чили са малки държави, но баскетболът е на високо ниво. И в двете държави се набляга на физическата игра и на високото баскетболно IQ. Вярвам, че баскетболът има отлични перспективии и в двете страни.“

Чилиецът изрази нeколкократно благодарността си към съотборниците си в Рилски спортист и към ръководството на отбора за дадения му шанс за първи професионален договор.

Вярвам, че станах по-добър играч, имам по-голямо самочувствие. Разбрах какво е да играеш отвъд океана. От дете мечтая да стана професионален спортист на високо ниво. Играл съм и футбол, бейзбол и американски футбол. Сега мечтата ми е някой ден да стана първият чилиец в НБА“, допълва Николас Карвачо.

МVP в турнир за Купата на България не пропусна да даде съвет на младите български баскетболисти.

Изисква се много труд, за да успееш в баскетбола. Работа всеки ден. Съветвам младите да си поставят цели, и когато ги постигнат, да удвоят труда, който полагат, за да станат още по-добри“, завършва Николас Карвачо.

Николас Карвачо отива в Германия