13.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияНиколай Стоянов: Всеки се бори, за да стигне до последния мач и...

Николай Стоянов: Всеки се бори, за да стигне до последния мач и да го спечели

Ние сме добър тим, всички го видяха, допълва баскетболистът на Спартак

Николай Стоянов помогна на Спартак да се класира на полуфинал в НБЛ. Крилото и колегите му от плевенския тим преодоляха Черноморец на 1/4-финалите след 2-1 и сега ги очаква сблъсък с Рилски спортист на полуфиналите.

Пред BBALL.BG варненецът говори за първия етап от плейофите в родния шампионат, за следващия съперник и за шансовете на Спартак да стигне до медал през този сезон. Ето и какво сподели той:

„Това са плейофите. Не вярвам някой отбор да участва в тях без да иска да стигне до последния мач и да го спечели. Докато има възможност да го направи, според мен, се бори за това. Това стори и Черноморец. Поздравявам ги. Бориха се до последно, независимо че бяха с по-къс състав. Направиха всичко, което можеха. Всички в залата на най-посетения мач до момента в плейофите видяха, че не са отбор за подценяване. Радвам се, че успяхме да ги отстраним и сега гледаме напред„, заяви Николай Стоянов.

Не знам дали загубата с 1 точка в Плевен повлия толкова, колкото лошата контузия на Божидар Аврамов. В онзи момент може би това ни стресира, но след това ни подейства наистина мотивиращо. Мога да кажа, че всеки един от отбора се бори и за Божо в третия двубой срещу Черноморец. Той винаги казва, че сме едно цяло и че трябва да се борим като един. В този случай ни пожела още повече успех, нормалните неща. Тежко е в такава ситуация, защото е най-трудно, когато си бил вътре на терена, а сега си извън него, заради най-лошата причина – контузия. Със сигурност вътрешно е бил с нас през цялото време„, добави баскетболистът на Спартак.

„Преди последния мач в Бургас се бяхме подготвили за грешките, които допуснахме в Плевен, защото имаше такива. Същото стори и Черноморец след първия двубоя. Бяхме си взели поуки и в третия двубой изиграхме срещата по перфектен начин, както и искаха треньорите. Може би и заради това се получи голямата разлика„, каза още Николай Стоянов.

Спомням си момента след финалната сирена в Бургас. Няма да го забравя. Хората, които бяха дошли да ни подкрепят, изглеждаха много щастливи. Тази увереност на феновете към нас и тази, която имаме помежду си, беше най-важното нещо, за да спечелим в Бургас“, смята крилото на плевенчани.

Да, когато ние победихме Рилски спортист в Плевен, те не бяха в пълен състав, но все пак ние сме един от двата отбора, спечелил срещу тях през сезона. Със сигурност трябва да имат едно наум. Те са фаворит, не само в серията, но и в плейофите, заради класирането си. Но както казах, всеки се бори, за да стигне до последния мач и да го спечели. Докато те не ни победят или ние не ги победим, никой няма да продължи напред, така че ще видим какво ще стане“, допълни Николай Стоянов.

За основата, която поставяш, за да имаш отбор, който да се бори на няколко фронта – в силен турнир като ФИБА Къп и да играеш в турнира за Купата на България, и да го спечелиш в рамките на няколко дни, както и през целия редовен сезон, трябва да имаш такъв състав – с равностойни играчи на всички позиции. Рилски наистина изгради такъв ростер още миналия сезон и успя да го запази. Това е най-важното нещо. Успееш ли да създадеш едно ядро, което да работи заедно дълго време, тогава можеш да победиш всеки един европейски отбор, не само тук в България това да ти носи успехи“, е мнението на бившия играч на Берое.

Когато приех офертата да играя за Спартак, казах, че в клуб, който няма перспектива за първото място, няма да отида. Смятам, че аз и моите съотборници сме играчи, които могат да се преборят за медал и за първо място със сигурност, зависи и каква игра ще покажем. Ние сме добър тим, всички го видяха. Видяха как успяхме да се извадим от лоша ситуация и да стигнем до доста поредни победи и престижни такива. В крайна сметка сме в Топ 4, с четирите най-силни отбора„, завърши Николай Стоянов.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани