10 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоБългарияНепоклатим Рилски спортист в Бургас (видео)

Непоклатим Рилски спортист в Бургас (видео)

16 поред за самоковци в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Рилски спортист записа 16-та поредна победа в НБЛ. В зала
„Бойчо Брънзов“ отборът на Людмил Хаджисотиров се наложи над Черноморец с 89:68 като гост в едно от дербитата на 18 кръг в мъжкия ни елит. Самоковци са първи в класирането, без загуба. Бургазлии са втори с 11-4, колкото има и Балкан, но с предимство в директните двубои.

НАЙ-ДОБРИ: Трей Портър завърши с 19 точки и 9 борби за Рилски спортист. Брендън Браун добави 17. Алекс Симеонов оформи дабъл-дабъл – 16 точки и 10 борби. Ей Джей Хес вкара 14.

Уендъл Люис бе над всички за Черноморец и също достигна до двойните показатели – 28 точки и 11 борби. Евгени Хаджирусев остана с 11 и 6 асистенции.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Рилецо се ориентираше по-добре през първите 10 минути и чрез Брендън Браун, Трей Портър и Барет Бенсън излезе напред с 30:19, въпреки усилията на Уендъл Люис. През втория период самоковци направиха серия от 8-2, дело на Мирослав Васов, Алекс Симеонов и Деян Карамфилов, за 38:21. Уендъл Люис, Томас Читадзе и Влатко Гранич намалиха до 31:40. Рилски реагира с 3 поредни тройки на Ей Джей Хес и Павлин Иванов плюс забивка на Трей Портър за 51:35. Евгени Хаджирусев и Алекс Симеонов бяха точни от фаул линията, а след 20 минути гостите водеха с 53:37.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата носителят на Купата и Суперкупата на България не се забави да наказва грешките на съперника и направи преднината си 21 точки чрез Трей Портър, Алекс Симеонов и Брендън Браун. Черноморец отвърна чрез Евгени Хаджирусев, Константин Коев и Антъни Дженуари за 54:64. Сушата за Рилецо прекъснаха Трей Портър, Ей Джей Хес и Брендън Браун за 72:56. Георги Боянов и Ей Джей Хес не сбъркаха до края на периода, а на таблото светеше 75:57 в полза на вицешампионите. През последната четвърт Рилецо не изпусна инициативата и фиксира крайното 89:68.

И ОЩЕ: Тихомир Желев е с настинка, заради което не бе в групата на Черноморец. Освен това, Ивайло Тонев също не игра за „акулите“.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 18 февруари Рилски спортист ще гостува на Балкан, а Черноморец ще играе срещу Берое.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – РИЛСКИ СПОРТИСТ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани