11.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияНебойша Видич: Доволен съм от победата

Небойша Видич: Доволен съм от победата

В края спечелихме с агресивна защита, заяви треньорът на Балкан

“Доволен съм, че побеждаваме за пети път, но загубихме най-важния мач срещу Левски. Не казвам, че да победим пет пъти не означава нищо. Доволен съм от победата. Липсват ни 10 точки във втората четвърт, за да кажем, че мачът е бил хубав за нас. Във втория период загубихме нашата идея, а те увеличиха агресията си и това е причината. Проблемът беше в нас. Не четяхме добре защитата и не играехме това, което искахме. Балкан не може да спечели титлата без да има един нормален среден процент от тройката. Това е наш проблем“, заяви треньорът на Балкан Небойша Видич след успеха в дербито с Левски със 74:68.

„Стрелбата е категория, която върви нагоре и надолу, но трябва да работим първо за идеята ни в атака, да имаме хубава стрелба, а след това и да вкараме. В края на мача спечелихме с агресивна защита и всички пет играча, които контролираха играта в полето. Не винаги е така. Не можем да играем срещу Левски с големите един на един. Там трябва и с играчи по периметъра. Когато това работи, контролираме борбата. Когато не участваме с периметъра, тогава имаме проблем. Лудост е календарът, който ни предстои, но го знаехме. Искаме да играем и Файнъл Фор, а след това ще се готвим с една тренировка за началото на плейофите. В Израел искаме да играем финал„, каза още наставникът на ботевградчани.

Балкан приключи редовния сезон с успех в дербито на кръга в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани