9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНБАНБА ще има нов шампион! Финикс отстрани Лейкърс (видео)

НБА ще има нов шампион! Финикс отстрани Лейкърс (видео)

За първи път в кариерата си Леброн Джеймс бе елиминиран в първия кръг на плейофите

КАКВО СЕ СЛУЧИ: НБА ще има нов шампион! Лос Анджелис Лейкърс бяха детронирани от Финикс след 2-4 победи в серията от елиминациите на Запад след 100:113 у дома в шестия мач.

НАЙ-ДОБРИ: Леброн Джеймс, който за първи път в кариерата си бе елиминиран в първия кръг на плейофите в НБА, завърши с 29 точки, 9 борби и 7 асистенции. Денис Шрьодер добави 20. Кентавиус Колдуел-Поуп приключи с 19 точки. Антъни Дейвис игра едва 5 минути, заради травмата в слабините.

Девин Букър изнесе страхотен мач за Финикс, като отбеляза 22 от общо 47-те си точки през първата част. Гардът навъртя 8 тройки, като приключи с успеваемост в стрелбата от игра 15/22 плюс 9/9 от фаул линията. Освен това, той овладя и 11 борби.

От неговите колеги Джей Краудър вкара 18 в добавка към 8 борби. Майкъл Бриджис и Камерън Джонсън реализираха по 10 точки.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Девин Букър и компания имаха аванс от 29 точки през първото полувреме, но той бе стопен до 10 в средата на последната четвърт. Крис Пол, Майкъл Бриджис и Джей Краудър обаче се погрижиха Сънс да имат двуцифрена преднина до края. Така „слънцата“ спечелиха първата си плейофна серия в лигата от 2010 г. насам.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На полуфиналите на Запад Финикс ще има за съперник Денвър. Играе се до четири успеха от седем двубоя. Първият мач от серията ще бъде на 7 юни.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕЙКЪРС – ФИНИКС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани