10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаНБА помага за спиране на конфликта между ФИБА и Евролигата

НБА помага за спиране на конфликта между ФИБА и Евролигата

Подготвят Отворена Евролига с 24 отбора

Конфликтът между ФИБА и Евролигата може да остане в историята съвсем скоро. Според гръцкият SDNA, има вероятност двете организации да стигнат до примирие с помощта на НБА. 

Според информацията, едно от условията, които ще бъдат обсъждани на утрешната среща на двете страни в Барселона, ще бъде разбирателство относно календарите им. Това би позволило на националните федерации да изполват играчите от Евролигата в квалификациите за Евробаскет и за световното първенство.

Второ условие е създаването на т.н. Отворена Евролига. Според предложението на представители от НБА, става въпрос за турнир с 24 отбора, докато Шампионската лига и Еврокъп ще се слеят. Това означава, че вторият по сила турнир на Стария континент ще може да дава повече участници за Евролигата.

Тези идеи вече са представени на среща в Гърция, пред грандовете Олимпиакос и Панатинайкос. Подобни визити вече е имало в Турция и в Литва.

Гост на преговорите между ФИБА и Евролигата ще бъде заместник-комисарят на НБА Марк Тейтъм.

Очаква се на утрешната среща на испанска земя Жорди Бертомеу да сдаде властта като президент на Евролигата, а варианти за негови заместници са легендата Деян Бодирога и Хесус Че Буено.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани