11.8 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоНБАНБА очаква пълни зали през следващия сезон

НБА очаква пълни зали през следващия сезон

От лигата възлагат голями надежди на нова система

НБА планира да стартира следващия сезон с пълни зали. Според ESPN, от лигата очакват ситуацията с коронавируса да се подобри значително благодарение на все по-достъпните тестове и масовите ваксинации.

Според информацията, оптимизмът на НБА е голям, заради ново сътрудничество с компания, осигуряваща система за бърз анализ на здравословното състояние на хора, които често пътуват. От лигата вече имат опит с нейното прилагане, тъй като тя е изпробвана в залите на Орландо, Сан Антонио и Атланта.

Процесът за проверка на посетителите на даден мач включва получаване на информация от единна база данни с резултати от тестове и ваксинация срещу COVID-19, както и анкета сред феновете за здравословното им състояние.

Това партньорство ще направи бързите биометрични здравни проверки, достъпни за всички 30 клуба в НБА. Очаква се, че поради въвеждането й някои спортни съоръжения ще увеличат капацитета си още през този сезон.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани