18.3 C
София
петък, април 26, 2024
НачалоНБАНБА най-вероятно без пауза по време Олимпиадата

НБА най-вероятно без пауза по време Олимпиадата

Този ход ще се отрази не само на американците

Олимпиадата в Токио ще се проведе през следващото лято, а по всяка вероятност тогава ще се играят и мачове от НБА. От лигата се надяват да стартират новия сезон до януари догодина, което може да остави Игрите без звездите от най-силното първенство в света. 

Ще го обмислим. Мисля, че е вероятно, ако започнем със закъснение, да не спрем срещите заради Олимпийските игри. Както знаете, не е само спирането. Играчите имат нужда от тренировки и почивка”, заяви комисарят на НБА Адам Силвър пред медиите отвъд океана.

В НБА имат намерение да изиграят всички 82 мача от редовния сезон през 2020/2021 в присъствието на фенове в залите. Има вариант и за бързи тестове за зрителите на входовете на спортните съоръжения.

Този ход ще се отрази най-вече върху националния отбор на САЩ. Американците обаче няма да бъдат единствените засегнати, тъй като това ще окаже влияние и на други представителни тимове, чиито баскетболисти са част от най-силното първенство в света. Сред тях са Испания, Словения, Сърбия, Франция, Австралия, Канада и Гърция, но някои от тях трябва да минат и през квалификационни турнири.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани