1.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияНационал на Чили е последният нов в Рилски (видео)

Национал на Чили е последният нов в Рилски (видео)

Николас Карвачо идва в България със заявка да доминира под двата ринга

Рилски спортист допълни селекцията си с нов чуждестранен баскетболист. За самоковци през новия сезон ще играе и американецът с чилийски паспорт Николас Карвачо, съобщават от клуба.

View this post on Instagram

🔥Услугите на още един ръстов играч си осигури Рилски спортист. През сезон 2020- 2021 г. екипът на тима ни ще защитава първенецът по борби в NCAA за сезон 2018- 2019 година @thebigchile32 Николас „Нико“ Карвачо. Престижна класация, която назад в годините е оглавявана от легенди като Хаким Олайджуон, Шакил О‘Нийл, Дейвид Робинсън, Тим Дънкан и др. Карвачо може да се похвали също и с приза за най-много овладени отскочили топки в конференцията Mountain West, където измества не кой да е, а Кауай Ленърд, като заедно с това е и лидер по дабъл- дабъли. Бил е и в първия отбор на конференцията, както и в отбора на защитниците.
Друга любопитна подробност за Нико Карвачо е, че е роден на 24 януари 1997 година и с ръста си от 212 сантиметра може да играе на позиции 4 и 5. Възпитаник е на престижния Колорадо Стейтс. Има двойно гражданство- американско и чилийско, което му позволява да играе за националния отбор на Чили. Това той прави от 2013 година насам, като дебютът му е за отбора на страната при възрастовата група U16 по време на шампионата на FIBA Зона Америка в Малдонадо, Уругвай, където тимът му завършва на пета позиция, а първенец става тимът на САЩ.
#rilski #rilskisportist #samokov #bulgaria #nbl_bulgaria #sport #bulgariansport #basketball #bgbasket #bball #ballislife #gameday #rebounds #assists #points #blocks #basket #basketballovers #basketballislife #newplayer #welcome

A post shared by rilski_sportist (@rilski_sportist) on

Роден е на 24 януари 1997 г. в кънтри столицата на САЩ – Нешвил, щата Тенеси. Висок е 212 см. и тежи 111 кг. Играе на позиции 4 и 5. Израства в семейството на Никол и Еди Карвачо, който е треньор по футбол. По този спорт като дете се увлича и новото попълнение на Рилски.

Започва да тренира баскетбол на 9-годишна възраст, а на 15 години се мести в родината на баща си – Чили, за да се присъедини към футболен тим. Това обаче не го задържа дълго там и след пет месеца Нико се завръща в САЩ, за да продължи образованието си в гимназията във Фриско. Следващата стъпка за него е Sunrise Christian Academy, а след само година му предлагат стипендия от Колорадо Стейт.

За няколко сезона си спечелва славата на Борец №1 за учебното заведение, като става такъв и в NCAA през 2019 г. Най-добър под двата ринга в конференцията Mountain West, където измества не кой да е, а Кауай Ленард. През последния си сезон на колежанско ниво записва средно по 12.9 точки и 10.8 борби, като достига до дабъл-дабъл в 14 мача.

Николас Карвачо носи екипа на националния отбор на Чили от 16-годишна възраст. През 2013 г. защитава цветовете на тази страна на турнира ФИБА Америка в Уругвай, като с него финишира пети. През 2016 г. Нико и Чили се включват в надпреварата за Южноамериканския шампионат, която се провежда в Каракас.

Вижте го сами:

За Нико Карвачо това ще бъде първи професионален договор в Европа. Самият той сподели вълнението си в социалната мрежа Instagram.

 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани