18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНационални отбориНационалите до 16 г. с лъвски скок, влязоха в Топ 4 на...

Националите до 16 г. с лъвски скок, влязоха в Топ 4 на европейското (видео)

Кадетите с пети пореден успех на турнира в София

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният отбор на България за кадети се класира на полуфинал на европейското първенство, Дивизия Б, на което страната ни е домакин. В столичната зала „Универсиада“ момчетата на Юлиян Аладжов бяха категорични срещу Австрия след 96:71 в мач от 1/4-финалите на турнира. Това бе пети пореден успех за нашите в надпреварата.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Жилев бе много полезен за България и оформи дабъл-дабъл – 20 точки и 13 борби. Станислав Хинков добави 19. По 17 отбелязаха Александър Гавалюгов и Теодор Трифонов, като първият допълни сметката си с 6 борби и 5 асистенции, докато неговият съотборник грабна и 9 борби.

Никлас Мичел и Имлян Сулянович бяха най-добри за Австрия с по 13 точки. Фин Шот и Нико Зелезник останаха с по 11, като първият овладя и 10 борби.

КЛЮЧЪТ: „Лъвчетата“ започнаха ударно и на бърза ръка направиха серия от 21-2, дело на Александър Гавалюгов, Теодор Трифонов, Деян Колев и Александър Жилев, с което поведоха с 30:5 след 10 минути игра. В останалата част от срещата националите до 16 г. не изпуснаха инициативата и стигнаха до убедителна победа с 96:71. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (19 август) от 18.15 г. в зала „Универсиада“ кадетите ще спорят с Финландия на полуфиналите на европейското.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ 16 – АВСТРИЯ 16

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани