12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияНаставникът на носителя на Купата на България сред лекторите на национален треньорски...

Наставникът на носителя на Купата на България сред лекторите на национален треньорски семинар

Людмил Хаджисотиров ще говори във втория ден на семинара, който ще бъде в края на юли

Треньорската комисия към БФБаскетбол ще организира национален треньорски семинар в края на следващия месец. Темите са насочени към обучение и усъвършенстване на индивидуални, групови и отборни технико-тактически действия за баскетболисти на възраст от 13 до 19 години в женското и мъжкото направление.

Семинарът ще се проведе 30 и 31 юли, по време на предстоящото европейско първенство за девойки до 18-годишна възраст в София. България ще бъде домакин на Дивизия Б в Европа от 30 юли до 7 август, като участие ще вземат 18 отбора.

Гост-лектор ще е италианецът Адриано Вертемати. Той започва треньорската си кариера много млад в Монца, след което помага на Фабио Корбани в Тревизо и печели титлата на Италия при юношите. От 2011 до 2020 г. е треньор на Тревильо. През 2019 г. води националния отбор на Италия до 19 години, а след това един сезон е начело на германския Байерн Мюнхен. През 2021 г. се връща в Италия начело на Варезе, а в момента отново е начело на италианския национален отбор, но за 20-годишни.

Лекции на семинара ще изнесат и няколко млади, но със сериозен опит български треньори – Теди Буков, Христо Ценов, Васил Христов и Людмил Хаджисотиров. Лекция за критериите на съвременното баскетболно съдийство ще изнесе и Орлин Николов. Домакин на обучението за треньорите ще бъде зала „ЦСКА“, София, 4-ти км, местността „Къра“.

Програма – начален час, теми и лектори: 

30 юли: 

1. 12.00ч: Първоначално обучение на стрелба с отскок от разстояние – Теди Буков

2. 13.00ч: Усъвършенстване на стелбата с отскок от разстояние – Теди Буков

3. 14.30ч: Индивидуални технико-тактически действия в защита – Христо Ценов

4. 16.00ч: Основни принципи в нападение срещу лична защита – Васил Христов

31 юли: 

1.  11.00ч: Защита на заслони без топка – Адриано Вертемати

2.  12.30ч: Транзиция в нападение – Адриано Вертемати

4.  14.00ч: Защита на заслони с топка – Людмил Хаджисотиров

5.  15.30ч: Критерии и изменение на правилата в съдийството – Орлин Николов

Семинарът е задължителен за всички главни, старши-, помощник-треньори, и инструктори по баскетбол, независимо с какви отбори работят, включително и за тези от НБЛ и ББЛ. Той е със статут Препоръчителен за очакващите регистрация в ММС, след дипломирането си (студентите във ВУЗ със специалност „баскетбол“).

Участвалите в семинара, със 100% присъствие в двата дни, ще имат право на картотека за всички състезания, администрирани от БФБаскетбол, за 2022/2023. 

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани