8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияМладок донесе успех на Ямбол в НБЛ (видео)

Младок донесе успех на Ямбол в НБЛ (видео)

Пламен Илиев с няколко ключови наказателни ударa в края срещу Спартак

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Ямбол записа осма победа в НБЛ през този сезон. В своята зала „Диана“ тимът на Тони Дечев надви Спартак Плевен с 92:89 в мач от 26 кръг в мъжкия ни елит. Ямболии имат в актива си и 14 загуби и са седми, докато отборът на Александър Дяковски е с баланс от 4-18 и е осми.

НАЙ-ДОБРИ: Уили Атууд завърши с 22 точки за Ямбол. Ерик МакГил добави 17, 10 борби и 5 асистенции. С по 13 точки приключиха Кръстан Кръстанов и Иван Лилов, като първият овладя и 9 борби.

В игра за Спартак се завърна Цветослав Острев. От неговите сътборници Мартин Маринов бе най-резултатен с 23 точки, от които 6 тройки. Димитър Маринчешки се отчете със 17 и 8 борби. Николай Маринов и Тодор Тодоров останаха с по 15 точки, като вторият грабна и 9 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: През първите 10 минути двата състава си размениха водачеството на няколко пъти преди Ямбол да излезе напред с 27:24 чрез Кръстан Кръстанов и Иван Лилов. През втория период надлъгването продължи преди Мартин Маринов и Николай Маринов да дадат крехък аванс на Спартак от 49:48.

ВТОТО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата гостите удържаха лидерството чрез Димитър Маринчешки и Мартин Маринов. Фраклин Уилямс, Уили Атууд и Кръстан Кръстанов обаче дадоха импулс на Ямбол за 71:63, наказвайки пропуските на противника в края на третата четвърт. През последната част домакините не спряха дотук и направиха преднината си двуцифрена – 13 точки, но Спартак не се предаде и се доближи на 2 точки след тройка на Димитър Маринчешки 0.8 секунди преди сирената. Няколко успешни наказателни удара на 18-годишния Пламен Илиев донесоха успеха на Ямбол с крайното 92:89. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 14 април Ямбол ще гостува на Берое, а Спартак Плевен ще приеме Рилски спортист. 

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ – СПАРТАК

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани