3 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНационални отбориМладежите поставиха Полша на колене на европейския Чалънджър (видео)

Младежите поставиха Полша на колене на европейския Чалънджър (видео)

Първи успех за националите до 20 г. на турнира в Тбилиси

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Националният отбор на България за младежи записа първи успех на европейския Чалънджър в Грузия. Селекцията на Георги Младенов се наложи над Полша с 86:79 във втория си мач в Тбилиси.

НАЙ-ДОБРИ: Емил Стоилов продължава със силните си изяви и оформи дабъл-дабъл за България – 21 точки и 15 борби. Веселин Господинов добави 13 и 7 борби. Лъчезар Тошков се разписа с 12 точки. Дамян Минков остави срещу името си 11.

Матеуш Касзовски бе най-резултатен за Полша с 18 точки. Никодем Сзоска остана със 17 и 5 борби.

РАЗВИТИЕТО: През първото полувреме двата състава си размениха по една част, като нашите имаха предимство във встъпителния период след 25:15 и силна игра на Емил Стоилов и Константин и Лъчезар Тошкови. До почивката обаче поляците обърнаха и чрез Никодем Сзоска и Матеуш Касзовски излязоха напред с 39:37.

След паузата надлъгването продължи преди Емил Стоилов и Веселин Господинов да върнат водачеството на България за 62:58. През последната четвърт ситуацията се повтори преди Емил Стоилов да вкара на няколко пъти от фаул линията, а Константин Паисиев да отбележи зад дъгата за 82:77. Дамян Минков и Пламен Илиев довършиха започнатото, оформяйки крайното 86:79.

И ОЩЕ: Нашите имат в актива си 1 победа и 1 загуба в своята група B на турнира.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващият съперник на младежите ни ще бъде Франция. Мачът ще се играе утре (22 юли) от 13.00 ч. българско време.

Вижте пълен запис на двубоя:

с

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани