10.9 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНационални отбориМладежите изпуснаха Швеция на европейското в Грузия (видео)

Младежите изпуснаха Швеция на европейското в Грузия (видео)

Трето поредно поражение за националите до 20 г. в Тбилиси

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България допусна трета поредна загуба на европейското първенство, Дивизия Б за младежи, което се провежда в Грузия. В „Арена Тбилиси“ в грузинската столица отборът на Георги Младенов претърпя поражение от Швеция с 67:73 в първия си мач от тези за разпределение на местата от 5-то до 8-мо на турнира.

НАЙ-ДОБРИ: Емил Стоилов завърши с 21 точки и 8 борби за България. Константин Костадинов добави 12 и 7 борби.

Бо Клинтман бе най-резултатен за Швеция с 18 точки и 5 борби. Нилс Ботълд финишира с 15.

РАЗВИТИЕТО: Двата състава изнесоха равностойни 10 минути, в които си отбелязаха по 16 точки. През втория период шведите стигнаха до аванс от 4 точки, водени от Бо Клитман и Винхелм Фалк, но националите до 20 г. отвърнаха чрез Михаил Комбаков, Емил Стоилов и Лъчезар Тошков, за да направят обрат за 36:32 в своя полза на голямата почивка.

След паузата нашите направиха аванса си двуцифрен след успешни акции на Емил Стоилов, Константин Костадинов и Дамян Минков за +13. Съперникът обаче не се отказваше и намали до 53:56 след 30 минути. През последната четвърт въпреки опитите на младежите да запазят лидерството си, финалният щурм на Швеция даде резултат и със серия от 14-0 стигна до успеха.

КАКВО ПРЕДСТОИ: България ще играе за седмото място на европейското в Дивизия Б. Утре (24 юли) от 13.30 ч. младите „лъвове“ ще се изправят срещу Северна Македония.

СТАТИСТИКА ОТ ШВЕЦИЯ 20 – БЪЛГАРИЯ 20

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани