12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияМихаил Михайлов: Съдийството е една много сериозна тема напоследък

Михаил Михайлов: Съдийството е една много сериозна тема напоследък

Доста от клубовете вече имат претенции, казва още президентът на Балкан

Среща между клубовете от НБЛ ще има в понеделник (12 април), а основната тема, която ще бъде засегната ще бъде съдийството. Това призна в ефира на Max Sport президентът на Балкан Михаил Михайлов.

Съдийството е една много сериозна тема напоследък, която разви много дискусии. Ние вече имахме една среща преди около две седмици. В понеделник предстои да имаме нова, основната тема ще е съдийството. Определено има някакъв проблем, всички ние искаме да се намери правилното решение, така че никой да не бъде ощетен. Надявам се да не обидя никой, но смея да твърдя, че съдийството не отговаря на нивото на НБЛ, каквито претенции имат реферите. Аз уважавам тяхното мнение, но гледам какво се получава, вече в 4-5 поредни кръга има мачове, в които има лоша тенденция„, заяви Михаил Михайлов.

Доста от клубовете вече имат претенции. Когато половината и повече отбори в НБЛ имат претенции към реферите, явно някой трябва да обърне внимание. Надявам се да влезем в една ползотворна дискусия, особено преди плейофите, защото предстои най-важната част от сезона и не бива някой да бъде ощетен или да ограби труда на състезатели и треньори„, добави президентът на Балкан.

Времето е много кратко и на първо четене смятам, че е редно да се подобри изключително много комуникацията между клубовете и Съдийската комисия, защото в момента такава няма. След последния кръг от редовния сезон треньорите от НБЛ заедно със съдиите, които ще получават наряди в плейофите, да се съберат, за да се уточнят детайли и елементи, както и да се уеднаквят критериите. Не трябва да се получават скандали по време на срещите, защото това не е приятно“, каза още той.

Ние трябва да вземем добрите практики от другите първенства и да ги прилагаме, защото иначе ще се въртим в един омагьосан кръг и нищо добро не ни чака. Смятам, че е съвсем нормално да се съберат треньорите и съдиите, да се пуснат определени ситуации, да се изгледат и уточнят как се отсъждат. Тогава ще бъде много по-лесно за всички. В плейофите няма лесно, там всеки се бори на живот и смърт, но все пак ще има една добра комуникация и нещата ще придобият едно по-добро лице“, смята Михаил Михайлов.

Лично аз не виждам защо реферите да не се съгласят. В България има няколко съдии на много добро ниво, давам пример с Мартин Хорозов, който е един изключителен съдия. Добрите отзиви за неговата работа в Европа са показателни. Всичко е въпрос на една добра комуникация. Ако всички сме обединени и търсим решение на ситуацията, ще ги намерим“, допълва президентът на ботевградчани.

В момента обществото е болно на тема справедливост. Всички искат нещата да се случват по един по-справедлив начин. Оттук трябва да изходим всички ние. Да седнем, да поговорим, да потърсим решение и да намерим, ако има проблем. Ако е за добро или за зло, ще видим, след като приключат мачовете. Надявам се всичко това да се направи за доброто на баскетбола, завърши Михаил Михайлов.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани