11.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияМихаил Капитанов: Полезен мач за нас

Михаил Капитанов: Полезен мач за нас

Извадили сме си поуките, ще бъдем по-различен отбор в плейофите, коментира помощник-треньорът на Черноморец

„Искам да поздравя Рилски за победата и за страхотния сезон, който прави. Пожелавам успех на този отбор в плейофите. Надявам се да се срещнем отново с тях на полуфиналите. Полезен мач за нас. Като изключим първата част, която загубихме с 13:29, останалите три играхме доста добре, особено в този състав и без плеймейкър. Имаше хубави неща, пореден силен двубой на Андрей Иванов. Мисля, че направи дабъл-дабъл за пети пореден път. Константин Коев също игра много добре, той ще ни е нужен за мачовете със Спартак. Доволни сме от неговото представяне„, коментира помощник-треньорът на Черноморец Михаил Капитанов след загубата в Самоков с 58:89.

Рилски без проблеми срещу оределия състав на Черноморец

Странно е, че имаме нисък процент от тройката, защото разполагаме с много добри стрелци. Тихомир Желев игра като плеймейкър в този мач. Това се оказа тежка задача, защото трябваше да пренесе топката в предно поле и бе много пресиран. Оттам намаляват и неговите стрелби. Когато Евгени Харжирусев и Георги Боянов се върнат, той ще има много повече сили и няма да е толкова изморен. Когато двамата играят отново, нашият спейсинг е по-добър и ще има повече място за другите играчи, тъй като Боянов е играч, който ангажира противниковата защита. Това важи и за Хаджирусев, който направи много силни срещи в последно време. Стрелбата ни от тройката ще бъде на ниво за плейофите. Георги Боянов и Евгени Хаджирусев със сигурност ще бъдат на линия за мачовете със Спартак на четвъртфиналите. Първият има лек вирус и решихме да не го използваме, все пак пътувахме в деня на мача. Вторият е с разтежение на рамото, получено при удар с Дерик Маркс срещу Балкан в Ботевград„, добави той.

Относно миналия сезон, имаше един момент, в който Васил Евтимов ни събра на центъра преди тренировка и попита кой от нас е играл плейофи. За съжаление никой от тогавашните играчи не беше играл във важен мач от елиминациите. Тогава толкова много искахме това четвърто място, че хвърлихме доста сили да го постигнем. След това се натрупа много умора. През този сезон си заслужихме четвъртото място доста по-рано, даже щяхме да изглеждаме по-добре и да сме по-напред, ако не бяха станали някои неща в клуба. Извадили сме си поуките, ще бъдем по-различен отбор. Смятам, че този път ще минем първия кръг„, завърши Михаил Капитанов.
ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани