13.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаМинск си проправи път до групите на Шампионската лига за първи път

Минск си проправи път до групите на Шампионската лига за първи път

След Балкан, шампионът на Беларус отстрани и Нептунас

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Минск стана първият отбор, който си осигури място в групите на Шампионската лига през новия сезон чрез пресявките, които се провеждат в България. Момчетата на Ростислав Вергун се справиха с литовския Нептунас с 69:59 във финала на първия турнир от квалификациите, който се изигра в “Арена Ботевград”.

НАЙ-ДОБРИ: Максим Салаш завърши с 18 точки за Минск. Крис Клайбърн добави 17 и 5 асистенции. Владимир Веремеенко се включи от пейката с 11 точки и 7 борби.

Маташ Йогела бе най-резултатен за Нептунас с 12 точки. Норбертас Гига остана с 10 и 10 борби.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Литовците успяха да се противопоставят на съперника само през първите 10 минути, за да поведат с 15:12. Минск обаче направи обрат още преди почивката и излезе напред с 38:36. След паузата тимът от Беларус не изпусна лидерството и увеличи преднината си до 10 точки, което се оказа достатъчно за победата.

И ОЩЕ: През 2020/2021 Минск ще играе за първи път в историята си в Шампионската лига, а съперници на шампиона на Беларус в група C ще бъдат АЕК, Шоле и Апоел Холон. Стартът ще бъде даден на 20 октомври.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (25 септември) от 20.00 ч. Игокеа ще излезе срещу Спортинг в последния дуел за място в ШЛ от турнирите в Ботевград. Срещата можете да наблюдавате в ефира на БНТ 3.

СТАТИСТИКА ОТ МИНСК – НЕПТУНАС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани