21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНБАМилуоки бетонира Янис с рекордните $228.2 млн. (видео)

Милуоки бетонира Янис с рекордните $228.2 млн. (видео)

Най-големият договор в историята на НБА е факт

Милуоки и Янис Адетокунбо сътвориха история в НБА. Според медиите отвъд океана, звездата на гръцкия баскетбол ще удължи договора си с клуба за пет години, за което ще получи рекордните $228.2 млн.

Според информацията, това е най-голямото споразумение за всички времена в най-силното първенство в света. В него има клауза за предсрочно прекратяване през 2025 г.

 

С новите параметри по договора си Янис Адетокунбо ще прибере общо $256 млн. през следващите шест сезона с Бъкс. Преди да стори това 211-сантиметровият баскетболист имаше време до началото на сезона, за да вземе решение относно бъдещето си.

“Това е моят дом. Това е моят град. Щастлив съм, че съм част от Милуоки и ще продължа да бъда. Шоуто продължава. Нека се възползваме от тези години”, коментира в Twitter Янис Адетокунбо.

26-годишното тежко крило носи екипа на Милуоки от 2013 г. насам. С него през 2019/2020 финишира първи на Изток в редовния сезон, а в плейофите Янис и компания отпадат на полуфинал от Маями след 1-4 победи в серията, в Орландо.

През последния сезон Янис Адетокунбо заслужи втората си поредна награда за MVP на сезона в НБА и стана Защитник №1. На сметката си той оставя средни показатели от 29.5 точки, 13.6 борби и 5.6 асистенции в общо 63 мача на Бъкс в лигата.

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани