10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНБАМаями унищожи мечтата на Милуоки за титла в НБА (видео)

Маями унищожи мечтата на Милуоки за титла в НБА (видео)

“Горещите” на финал на Изток за първи път от 2014 г. насам

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Маями е първият финалист в Източната конференция на НБА. Това стана факт, след като “горещите” елиминираха Милуоки със 103:94 и 4-1 победи в серията от полуфиналите.

И ОЩЕ: Хийт си осигуриха място в битката за титлата на Изток за първи път от 2014 г., като отстраниха Бъкс, които имаха най-добрия баланс в лигата през този сезон – 56-17. Освен това, Маями стана най-ниско класираният тим, който достига до финали в конференцията си след Ню Йорк през 1999 г.

НАЙ-ДОБРИ: Джими Бътлър и Горан Драгич отбелязаха по 17 точки за Маями, като първият допълни сметката с 10 борби и 6 асистенции. Джей Краудър реализира 16 плюс 6 борби. Тайлър Хиро се включи от пейката с 14 точки, 8 борби и 6 асистенции.

Участие в срещата не взе Янис Адетокунбо, който е с изкълчен глезен. В негово отсъствие Крис Мидълтън бе най-резултатен за Милуоки с 23 точки, 7 борби и 6 асистенции. Донте ДиВинченцо остана със 17.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Бъкс стартираха по-съсредоточено и поведоха с 28:15, благодарение на Уесли Матюс и Донте ДиВинченцо. “Горещите” отговориха със серия от 30-9 и овладяха инициативата още преди почивката за 45:37. До финалната сирена Хийт не изпуснаха контрола над двубоя.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В дуела за златото на Изток Маями ще се изправи срещу победителя от двойката Торонто/Бостън.

СТАТИСТИКА ОТ МИЛУОКИ – МАЯМИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани