3 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНБАМаями остави Бостън почти без опции във финалите на Изток (видео)

Маями остави Бостън почти без опции във финалите на Изток (видео)

20-годишен новобранец блести за “горещите”

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Маями се доближи на победа от финалите в НБА. “Горещите” си върнаха успешната вакса и надделяха над Бостън със 112:109, за да поведат с 3-1 в битката за златото в Източната конференция.

НАЙ-ДОБРИ: Новобранецът на Маями Тайлър Хиро заслужи високи оценки за представянето си. Бившият възпитаник на университета Кентъки наниза рекордните за дебютант в клуба 37 точки, като бе 14/21 при стрелбата си от игра, включително 5/10 от тройката и 4/4 от линията за изпълнение на наказателни удари. Всичко това той допълни с 6 борби и 3 асистенции за 36 минути на паркета след силно включване от пейката.

От неговите съотборници Джими Бътлър се отчете с 24 точки и 9 борби. Горан Драгич реализира 22 плюс 5 борби. Бам Адебайо, който получи травма в китката, оформи дабъл-дабъл – 20 точки и 12 борби.

Джейсън Тейтъм бе най-резултатен за Бостън с 28 точки и 9 борби. Джейлън Браун вкара 21, овладявайки и 9 борби. Кемба Уокър остана с 20 точки.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Тройка на Джейлън Браун доближи Бостън на 104:107 16 секунди преди края. “Горещите” отговориха с два успешни наказателни удара на Тайлър Хиро в добавка към още три на Джими Бътлър, с което си осигуриха победата със 112:109.

И ОЩЕ: Тайлър Хиро стана едва вторият 20-годишен играч в историята, който се разписва с поне 37 точки в мач от плейофите в НБА. Другият е легендата Меджик Джонсън, който оставя срещу името си 42 точки за Лейкърс в шестия двубой от финалите през 1980 г.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Маями може да приключи всичко още в мач №5. Срещата ще се играе на 26 септември.

СТАТИСТИКА ОТ МАЯМИ – БОСТЪН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани