11.7 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоНБАМаями на финал в НБА за първи път от шест години (видео)

Маями на финал в НБА за първи път от шест години (видео)

"Горещите" са новите господари на Изтока

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Маями се класира на финалите в НБА през този сезон. “Горещите” приключиха спора с Бостън със 125:113 и завоюваха златото в Източната конференция за шести път в историята си.

И ОЩЕ: Хийт ще се борят за върха в лигата за първи път от 2014 г. Тогава след двe поредни години на трона на най-силното първенство в света Маями отстъпва пред Сан Антонио с 1-4 победи в последния етап от плейофите. До този момент във витрината на клуба от Флорида има общо 3 титли – от 2006, 2012 и 2013 г.

НАЙ-ДОБРИ: Бам Адебайо завърши с 32 точки, 14 борби и 5 асистенции за Маями. Джими Бътлър добави 22 и 8 асистенции. Тайлър Хиро се включи от пейката с 19 точки и 7 асистенции.

Джейлън Браун бе най-резултатен за Бостън с 26 точки и 8 борби. Джейсън Тейтъм оформи дабъл-дабъл от 24 и 11 асистенции. Кемба Уокър и Маркъс Смарт останаха с по 20 точки.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Хийт изоставаха с 6 точки в началото на последната четвърт, но направиха серия от 6-0, за да изравнят за 96:96. Последваха няколко смени на водачеството преди 9 безответни точки да дадат окончателно лидерството на “горещите” за 116:102 и оттам връщане нямаше.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Едно последно изпитание дели Маями от титлата в НБА. Това е Лос Анджелис Лейкърс. За първи път в историята на лигата два отбора, които не са играли в плейофите през миналия сезон, ще се изправят на финали един срещу друг. Мач №1 от серията ще бъде на 1 октомври от 4.00 ч. българско време. 

СТАТИСТИКА ОТ МАЯМИ – БОСТЪН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани