9.7 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоБългарияМачове от НБЛ стават част от глобална система за скаутинг

Мачове от НБЛ стават част от глобална система за скаутинг

От края на миналата седмица изявите на талантливите български състезатели вече са в полезрението баскетболния световен елит

Мачовете от мъжките първенства на БФБ – НБЛ и Българска баскетболна лига „А“ група, както и някои двубои от женската А група, стават достъпни за скаутите на отборите от НБА, NCAA и десетки други големи лиги по цял свят.

Тази изключителна възможност за развитие на младите български състезатели става факт, благодарение на разширеното партньорство на баскетболната централа с компания, която е специализирана във видео обмен и скаутски услуги в спорта. От края на миналата седмица изявите на талантливите български състезатели вече са в полезрението баскетболния световен елит.

С тази инициатива се опитваме да дадем хоризонт на младите баскетболни таланти на България. Това е начинът техните качества да бъдат забелязани от големи клубове, които да ги привлекат в по-ранна възраст и да инвестират в развитието им. В момента в ББЛ А група има отбори, които са съставени изцяло от талантливи юноши. Видеосъдържанието в системата е шансът те да получат професионална реализация на високо ниво в баскетбола“, коментира президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани