10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаЛюдмил Хаджисотиров: Това е страхотен опит за нас, независимо, че загубихме

Людмил Хаджисотиров: Това е страхотен опит за нас, независимо, че загубихме

Колкото да гледахме, нямаше как да се подготвим истински, добави треньорът на Рилски

Искам да поздравя Парма, който е изключително класен отбор и играе страхотен баскетбол. Имахме огромно желание, подготвяхме се доста за този мач. Колкото да гледахме, нямаше как да се подготвим истински, защото в България няма тим, който да е дори на 50% до това ниво. Има много сериозна разлика в реалностите и желанията. Отборът от Перм има девет чужденци и трима чуждестранни треньори, които разполагат с невероятни възможности. Опитахме се да ги ограничим, знаехме кои са им силните страни. Вкараха ни 12 тройки с 40% успеваемост. Пробвахме абсолютно всички защити, но те разполагат с много големи тела. Лимитираха ни в нападение, искахме да намалим максимално грешките, но играха доста агресивно в защита и това предизвикаха грешки, които водеха до бързи атаки. Неслучайно победиха ЦСКА Москва“, заяви пред БНТ треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след отпадането на тима си от ФИБА Къп.

Аз се радвам, че си извоювахме възможността да играем срещу такъв отбор. Това е страхотен опит за нас, независимо, че загубихме и стана такава разлика. Смятам, че всеки се стара и даде най-доброто от себе си. Оттук нататък ще напредваме, очаква ни по-важната част от сезона в НБЛ. Имахме здравословни проблеми, свързани с Деян Карамфилов преди мача, но той стисна зъби и игра мъжки. Нямам оплаквания от никого, смятам, че всеки се опита да допринесе с това, което зависи от него“, каза още наставникът на самоковци.

За първи път в историята на ФИБА Къп се класирахме за Топ 16, като победихме Киев, който също е много качествен. За нас това беше сериозна стъпка. Преди жребия си пожелах да ни се падне Фрибург, но за съжаление изтеглихме фаворита за спечелването на надпреварата. Това участие беше много позитивен опит за нас. Израснахме много от първия „балон“, който изиграхме в Самоков. Въпреки че загубихме срещу Парма, мисля, че също ще израснем. Искам да пожелая успех на Балкан на четвъртфиналите. В един мач всичко се случва, дано те имат повече късмет“, завърши Людмил Хаджисотиров.

Рилски спортист приключи участието си във ФИБА Къп (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани