5 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Не делим отбора, всички помагат

Людмил Хаджисотиров: Не делим отбора, всички помагат

В плейофите няма нищо лесно, радвам се, че си свършихме работата и спечелихме първия мач, заяви треньорът на Рилски спортист

„Ние не делим отбора на първи и втори състав. Всички помагат, всеки е важен. Мисля, че постепенно направихме тази разлика, започнахме да играем с повече енергия и високо темпо във втората част, както искаме. Спечелихме борбата под коша, което беше важно. Отстрани мачът може да е изглеждал лесен, но не беше така. В плейофите няма нищо лесно, радвам се, че си свършихме работата и спечелихме първата среща. Трябва да забравим този двубой, защото ни очаква втори“, заяви треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след успеха над Спартак с 94:65 на старта на полуфиналите в НБЛ.

Трей Портър скача много, вече доста отбори му се подлагат и го бутат във въздуха, тъй като се приземява от доста висока дистанция. Такива отигравания са опасни. Бръкнаха му в окото, такива неща се случват в двубоя. Надявам се да е готов за следващия мач. На Барет Бенсън му казах, че въпреки че нямаше точки, той помогна доста на отбора със своята игра. Ние в крайна сметка сме отбор. Той е много по-важен от всяка индивидуалност. Докато аз съм треньор, винаги ще е така“, добави наставникът на самоковци, които водят с 1-0 победи в серията.

Мисля, че нещата се получиха добре във втората част, когато допуснахме само 13 точки. Спартак играе много добре на транзиция и пик енд рол, има добри стрелци от далечно разстояние. Неслучайно е втори по отбелязани точки. До голяма степен ги ограничихме, но имаме още доста резерви. Можем и трябва да играем по-добре. Ние не сме направили нищо. Спечелили сме един мач от серията, а тя е до три победи. Този го забравяме и се подготвяме за следващия“, завърши Людмил Хаджисотиров.

Рилски спортист на високо темпо на старта на полуфиналите в НБЛ

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани