25 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоБългарияЛюдмил Хаджисотиров: Има неща, които искам да подобрим

Людмил Хаджисотиров: Има неща, които искам да подобрим

Изисквам от моите играчи максимална концентрация през цялото време, заяви треньорът на Рилски спортист

Всеки ден се моля просто да бъдем здрави, за да играем нашия баскетбол, който сме наложили. И в защита, и в нападение да има този колективен дух. Мисля, че ако това е налице, нещата ще се получават, както става досега. Аз като треньор имам своите изисквания и амбиции. Дори когато водим или побеждаваме с разлика, има неща, които на мен не ми харесват. Смятам, че това е единственият начин да се напредва и да има някакво развитие. Има неща, които искам да подобрим“, заяви треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след успеха на тима си над Спартак с 96:67.

Първото полувреме допуснахме домакините да ни вземат много борби в нападение. Това дойде от липса на концентрация в някои ситуации. В този мач това може да не е от значение при тази разлика, но в друг ще е. Изисквам от моите играчи максимална концентрация през цялото време, независимо срещу кого играем. Ние имаме преимущество под коша и ако не го използваме, ще бъде глупаво. Друг въпрос е доколко ще се получава в различните срещи. Разполагаме и с ротация, която играе по-агресивно и по-бързо. Това е нашият стил на игра“, каза още наставникът на лидера в НБЛ.

Спартак има потенциал, може да изригне във всеки един мач. Познаваме основните играчи на плевенчани, така че от наша страна няма да има никакво подценяване. Ще подходим с уважение към тях и пределно мобилизирано. Действаме стъпка по стъпка, фокусираме се изцяло върху четвъртфинала и не искам да мислим по-напред в момента. Още не е сигурно как ще се разпределят отборите за четвъртото и петото място. Редовният сезон ще бъде интересен до последно. Това, което зависи от нас, е да играем максимално добре в следващия мач и най-вече на четвъртфиналите срещу Спартак“, каза още той за сблъсъка между двата състава в първия кръг на плейофите.

За нас срещата с Берое в събота реално няма значение от гледна точка на класирането. Аз смятам, че няма мачове без значение. Трябва да използваме ритъма и да се подобряваме във всеки двубой преди плейофите, както и да работим върху нещата, които искаме да усъвършенстваме“, завърши Людмил Хаджисотиров.

Победа №21 за Рилски в НБЛ (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани