7.3 C
София
събота, април 27, 2024
НачалоЕвропаЛюдмил Хаджисотиров: Играчите бяха с огромно сърце и голям характер

Людмил Хаджисотиров: Играчите бяха с огромно сърце и голям характер

За мен е нещо изключително да спечелиш последната част с 31:9 срещу такъв отбор, добави треньорът на Рилски спортист

Всички се надявахме и вярвахме. Загубихме първите два мача в групата с малка разлика срещу много класни съперници, но бяхме близо и можехме да ги победим. Казах на момчетата, че може да сме по-нискобюджетен отбор, но имаме голямо сърце. Може би Киев е най-класният отбор, затова преди тази среща имаше пълен актив от две победи. Те разполагат с двама високи играчи, двама гардове и Евролига треньор, но всичко се решава на паркета„, заяви пред БНТ треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров след успеха над Киев с 96:80 във ФИБА Къп.

Играчите бяха с огромно сърце и голям характер. Рискувахме и играхме едновременно с Деян Карамфилов и Брендън Браун срещу такъв висок отбор, обаче това се изплати, защото двамата вкараха голяма енергия. Двамата имат общо 41 точки и 10 асистенции, но вкараха и много енергия в защита. Всеки беше фокусиран. За мен е нещо изключително да спечелиш последната част с 31:9 срещу такъв отбор. Признавам си, че това е една от най-сладките ми победи. Поздравявам момчетата и треньорския щаб за характера. Започнахме лошо третата четвърт, допуснахме да ни поведат, но ние не се предадохме, а сторихме точно обратното. Показахме характер, бяхме непримирими. Абсолютно заслужено спечелихме, колкото и да се оплакваше моят колега, мисля, че трябва да си гледа неговите играчи“, добави наставникът на българския вицешампион, който прекъсна серия от две поредни загуби в турнира.

Колективът е едно от най-важните неща. В тази среща Ей Джей Хес много хубаво се включи от пейката, когато имахме нужда. Много ни липсваше Мирослав Васов, който за съжаление не се чувстваше добре преди двубоя. Той върви нагоре с всеки изминал мач. Имахме хора, които компенсираха. Победихме един много силен съперник. Играем мач за мач, дано да сме здрави. Останалите отбори са много силни, но аз вярвам, че имаме сили да печелим и да продължим напред„, завърши Удо.

Рилски спортист повали непобедения Киев във ФИБА Къп (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани