Любо Минчев: И преди голямата почивка се старахме, и след нея също

През второто полувреме всичко се обърна, заяви треньорът на Спартак

97

Доволен съм от победата, което е нормално, както и от начина, по който я постигнахме, защото през първото полувреме не ни вървяха стрелбата и играта. Нямахме много грешки, но гостите ни бяха вкарали от точки от всяка една наша. Ние имахме 7 грешки, от които те реализираха 14 точки. ЦСКА дори имаше повече грешки от нас, но ние не съумявахме да ги наказваме. Имахме отворени стрелби и по-слабо нападение от гледна точка на организацията, но през второто полувреме всичко се обърна. Това, което ме радва, е, че защитата продължи да играе по същия начин. И преди голямата почивка се старахме, и след нея също„, заяви треньорът на Спартак Любо Минчев след успеха над ЦСКА със 102:70 в среща от 31 кръг в НБЛ.

„Не съм очаквал силите на ЦСКА да свършат през второто полувреме. Аз бях позитивно изненадан от това колко здраво играха в защита преди голямата почивка. Не съм се надявал да се чувстват по-изморени през второто полувреме. В момента мачовете не са толкова нагъсто, че да имаме по два мача на седмица. Аз не мога да говоря за тях, гледам моя отбор“, добави наставникът, чийто тим заема второ място във временното класиране с 22-9.

Талиб Занна направи вчера една тренировка, преди това работеше само с кондиционния треньор. Станимир Маринов е болен и повръща, в последните два дни не е добре. Това е причината да го няма и в залата. Не знам дали ще играе срещу Черноморец, зависи от това как се чувства. Не знам дали ще може да тренира преди този мач, все още е доста зле и не се чувства добре. Предполагам, че ще бъде възстановен през следващите дни„, обясни Любо Минчев.

„По-назад от третото място не можем да се класираме, макар че не съм много добре със сметките. Относно срещата с Черноморец, това е мач като мач. Да, има една амбиция в нас, но ние вече играхме с този отбор в Първата шестица и бяхме с по-къс състав“, каза още специалистът.

Предишна статияМаями елиминира Чикаго и достигна до плейофите на Изток (видео)
Следваща статияРосен Барчовски: Второто полувреме бе определящо за изхода на мача
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."