13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНБАЛука Дончич с трипъл-дабъл в дербито на Тексас (видео)

Лука Дончич с трипъл-дабъл в дербито на Тексас (видео)

Словенецът премина границата от 1000 асистенции в НБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Далас триумфира в първото за сезона в НБА дерби на Тексас. Маверикс се справиха с Хюстън със 113:100, което им донесе втора победа като гости в лигата и общо трета от началото на 2020/2021.

НАЙ-ДОБРИ: Лука Дончич се завърна в игра и оформи първия си трипъл-дабъл за сезона за Далас – 33 точки, 16 борби и 11 асистенции, като премина и границата от 1000 асистенции в кариерата си. Тим Хардуей Джуниър се включи от пейката с 30, от които 8 тройки, плюс 7 борби.

Крисчън Ууд бе най-добър за Хюстън с 23 точки и 7 борби. Джеймс Хардън отбеляза 21. Ерик Гордън остана с 20 точки и 5 борби.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Маверикс имаха аванс от 3 точки 7 минути преди края, а след това направиха серия от 14-3, за което заслуга имаше Тим Хардуей Джуниър, за да дръпнат със 106:92 и до края не изпуснаха лидерството.

И ОЩЕ: ДеМаркъс Казънс бе изгонен с две технически нарушения през втория период. Първото бе отсъдено след разправия със съперник, а вторият фаул дойде, след като той бурно изрази несъгласието си със съдийско отсъждане.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 7 януари Далас ще гостува на Денвър, а ден по-рано Хюстън ще играе с Индиана.

СТАТИСТИКА ОТ ХЮСТЪН – ДАЛАС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани