7.4 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоБългарияЛокомотив 2020 е първият финалист в регион Запад на ББЛ А група

Локомотив 2020 е първият финалист в регион Запад на ББЛ А група

Тимът на Георги Младенов отстрани Хебър на полуфиналите

Локомотив 2020 е първият отбор, който достигна до мача за титлата в регион Запад на ББЛ А група. В решителния трети двубой от полуфинала тимът се наложи над Хебър с 85:76 в столичната зала „Триадица“, с което постигна пълен обрат в серията и си осигури място на националните финали в средата на месеца.

Столичният тим започна по-добре мача и на два пъти повеждаше с 8 точки разлика, но след десет минути игра преднината му бе минимална 20:19. Подемът в играта на съперника му продължи, който в края на първата и началото на втората четвърт направи серия от 14-0 и отново излезе напред. Хебър поддържаше разлика от 6-7 точки почти до края на полувремето, но на почивката тя бе намалена само на 1 – 47:46.

До средата на третия период имаше няколко размени на водачеството. След това обаче баскетболистите на Георги Младенов отбелязаха 12 безответни точки, като близо пет минути опонентът им не успяваше да се разпише, и преди последната четвърт водеха с 67:61. Те поддържаха крехък аванс и през заключителния период и въпреки че Хебър се движеше много близо в резултата, успяха да удържат преднината си до последно.

Всички точки за Локомотив 2020 дойдоха от стартовата петица. Най-резултатни бяха игралите без смяна Станислав Славейков с 35 точки и Милен Дудев с 24, като и двамата отбелязаха по четири тройки. С 15 точки е Самуел Франсис.

За Хебър, които бяха без един от основните си играчи Георги Кендеров, водещ реализатор със 17 точки стана Георги Бързаков. По 12 точки отбелязаха Юлий Арабаджийски (12 борби) и Веселин Веселинов, а 12 добави Вангел Илиев.

Съперник на Локомотив 2020 на финала в региона ще бъде победителят от другата двойка между Спортист и НСА. Загубилият пък ще срещне Хебър в битка за третото място.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани