10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияЛитовска националка става част от селекцията на Монтана 2003 (видео)

Литовска националка става част от селекцията на Монтана 2003 (видео)

Санта Ококуте-Балкойене ще се присъедини към новия си тим в края на следващия месец

Монтана 2003 се сдоби с първо попълнение за новия сезон. В селекцията на Мануел Марков от есента ще бъде литовската националка Санта Ококуте-Балкойене. Очаква се тя да се присъедини към участника в Адриатическата лига в края на август, обявиха от клуба.

Родена е на 3 февруари 1992 г. Висока е 175 см. и играе на позиция 1. Кариерата й преминава през литовските Айтес, Шауляй и Судува, шведските Люлео и Умео, полския Гдиня, испанския Кадис и немския Васенбург. На сметката си има Купата на Литва, която завоюва през 2020 г. с екипа на Айтес и наградата за MVP в него.

През 2020/2021 Санта Ококуте-Балкойене носи екипа на Лиепая, където е сред водещите фигури и записва средни показатели от 8 точки, 2.9 борби и 3.5 асистенции в Балтийската лига.

Има мачове за женския национален отбор на Литва, с който участва в квалификациите за Евробаскет 2021. Изявява се и в женската Евролига.

Какво каза тя за новия си отбор, можете да видите тук

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани