8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНБАЛейкърс укротиха Денвър на старта на финалите на Запад (видео)

Лейкърс укротиха Денвър на старта на финалите на Запад (видео)

Антъни Дейвис по стъпките на легендата Дирк Новицки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Лос Анджелис Лейкърс дадоха да се разбере, че имат сериозна работа за вършене преди края на 2019/2020 в НБА. “Езерняците” се наложиха над Денвър със 126:114 и поведоха с 1-0 победи във финалите на Западната конференция.

НАЙ-ДОБРИ: Антъни Дейвис се развихри за Лейкърс и навъртя на сметката на тима си 37 точки, като бе 12/15 от линията за изпълнение на наказателни удари, плюс 10 борби. Кентавиус Колдуел-Поуп реализира 18. Часове след като финишира втори в битката за MVP на сезона Леброн Джеймс остави срещу името си 15 точки, 6 борби и 12 асистенции.

Никола Йокич и Джамал Мъри бяха най-резултатни за Денвър с по 21 точки. Майкъл Портър Джуниър остана с 14 и 10 борби.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Лейкърс изнесоха силна втора четвърт, в която направиха серия от 17-1, за да поведат със 70:59 на голямата почивка. След паузата тимът от Ел Ей не намали оборотите и чрез 11-2 стигна до 92:71, а оттам връщане нямаше.

И ОЩЕ: Антъни Дейвис стана първият играч след легендата на Далас Дирк Новицки през 2003 г., който преминава границата от 35 точки и 10 борби в дебюта си във финали на конференция.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири победи от седем двубоя. Мач №2 между Лейкърс и Денвър ще бъде на 21 септември.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕЙКЪРС – ДЕНВЪР

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани