12.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНБАЛейкърс охладиха ентусиазма на Маями за 3-1 (видео)

Лейкърс охладиха ентусиазма на Маями за 3-1 (видео)

Тимът от Ел Ей е на победа от златото в НБА

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Лос Анджелис Лейкърс се доближиха на победа от първата си титла в НБА от десетилетие. В “балона” на лигата в Орландо селекцията на Франк Вогъл надделя над Маями със 102:96 за 3-1 в битката за златото в най-силното първенство в света.

НАЙ-ДОБРИ: Леброн Джеймс бе много близо до трипъл-дабъл и остави на сметката на Лейкърс 28 точки, 12 борби и 8 асистенции. Антъни Дейвис се разписа с 22 и 9 борби. Кентавиус Колдуел-Поуп добави 15 точки и 5 асистенции.

Джими Бътлър бе най-резултатен за Маями с 22 точки, 10 борби и 9 асистенции. Тайлър Хиро се отчете с 21 и 7 борби. Бам Адебайо се завърна в игра след контузия и остана с 15 точки и 7 борби.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Три минути преди края Хийт намалиха до 88:90, но отговорът на съперника не се забави. Лейкърс се изстреляха напред с няколко успешни акции на Кентавиус Колдуел-Поуп и Антъни Дейвис за 100:91 и оттам връщане нямаше. Тимът от Ел Ей не изпусна лидерството в последните 20 минути от срещата.

И ОЩЕ: Това е 36-тият път в историята в НБА, когато един отбор повежда с 3-1 във финали. В 34 от тези случаи той става шампион. Единственото изключение е Кливланд с Леброн Джеймс в състава си, който през 2016 г. прави пълен обрат за 4-3 срещу Голдън Стейт.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Лос Анджелис Лейкърс могат да сложат край на спора в серията на 10 октомври.

СТАТИСТИКА ОТ МАЯМИ – ЛЕЙКЪРС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани