12.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНБАЛейкърс на финал в НБА за рекорден 32-ри път (видео)

Лейкърс на финал в НБА за рекорден 32-ри път (видео)

“Езерняците” отстраниха Денвър и окупираха върха на Запад след 4-1 победи

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Лос Анджелис Лейкърс си проправиха път до финалите в НБА за първи път от десетилетие, след като окупираха върха на Запад. Това стана факт, след като “езерняците” се наложиха над Денвър със 117:107 и сложиха точка на спора в серията с 4-1 победи.

И ОЩЕ: За рекорден 32-ри път тимът от Ел Ей ще се бори за златото в най-силното първенство в света. Досега Лейкърс имат 16 шампионски титли в НБА или с една по-малко от Бостън, като за последно достигат до такава през 2010 г., когато поставят на колене именно “келтите” след 4-3 победи в серията. Последният MVP на финалите за тях пък е Коби Брайънт, който си отиде от този свят през януари след катастрофа с хеликоптер в Калифорния, при която загина и 13-годишната му дъщеря Джиана.

НАЙ-ДОБРИ: В опит да продължи наследството на Коби Леброн Джеймс оформи своя 27-ми трипъл-дабъл в плейофите на НБА, като остави на сметката на Лейкърс 38 точки, 16 борби и 10 асистенции. При стрелбата си от игра Краля бе 15/25, за да достигне до 10-тия финал в кариерата си.

От неговите съотборници Антъни Дейвис, който за първи път ще се бори за шампионски пръстен, се отчете с 27 точки и 5 борби. Дани Грийн и Алекс Карузо се разписаха с по 11.

Джеръми Грант и Никола Йокич бяха най-резултатни за Денвър с по 20 точки. Джамал Мъри остана с 19.

ПОВРАТНА ТОЧКА: Няколко поредни успешни акции на Леброн Джеймс изведоха Лейкърс напред с 95:88 през последната част. Денвър се вдигна на щурм и намали до 4 точки чрез Джамал Мъри, но отборът от Ел Ей отговори чрез Дани Грийн и Алекс Карузо за 108:99 и до края нямаше кой да го спре.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В битката за златото в НБА Лейкърс ще се изправят срещу победителя от двойката Бостън/Маями. Резултатът в другата серия е 3-2 за „горещите“.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕЙКЪРС – ДЕНВЪР

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани