12.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНБАЛейкърс дават още три години на Кайл Кузма (видео)

Лейкърс дават още три години на Кайл Кузма (видео)

Крилото ще прибере $40 млн.

Лос Анджелис Лейкърс ще задържат още един от играчите от шампионския си състав. Според медиите отвъд океана, Кайл Кузма e удължил договора си с клуба с още три години, за което ще прибере $40 млн.

Според информацията, 2023/2024 е опция за самия играч. За първи път немаксимално удължаване на договора на новобранец ще включва подобна клауза. Това ще позволи на Кайл Кузма да се превърне в неограничен свободен агент на 28-годишна възраст.

203-сантиметровото тежко крило е избран в драфта на НБА през 2017 г. под №27 от Бруклин, който го праща в Лейкърс чрез трейд. През последните три сезона Кайл Кузма е част от ростера на “езерняците”.

През 2019/2020 бившият възпитаник на университета Юта помогна на Лейкърс да грабнат титлата в най-силното първенство в света. В последния сезон той записва средно по 12.8 точки, 4.5 борби и 1.3 асистенции в 61 мача в НБА.

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани