21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоОще от светаЛегендарният Майк Кшижевски сложи край на кариерата си като треньор (видео)

Легендарният Майк Кшижевски сложи край на кариерата си като треньор (видео)

75-годишният специалист изведе Дюк в мач срещу Северна Каролина, но отборът му загуби на полуфиналите на колежанското първенство на САЩ

Една от легендите на световния баскетбол Майк Кшижевски сложи край на забележителната си кариера като треньор. 75-годишният специалист изведе своя Дюк до полуфиналите в колежанското първенство на САЩ, където обаче тимът отстъпи на Северна Каролина със 77:81.

Не става дума за мен, особено сега. През цялата си кариера съм казвал, че искам сезоните ми да завършат по такъв начин, че отборът ми да плаче и това да бъдат сълзи от радост, или сълзи от тъга. Защото тогава знаеш, че са дал всичко от себе си”, заяви след срещата Майк Кшижевски, чиято 47-годишна кариера включва 42 сезона начело на Дюк.

Майк Кшижевски е начело на „сините дяволи“ от 1980 г. насам. Преди това е на пейката на тима от Националната военна академия на САЩ, а стартът му в професията е като част от щаба на Индиана Стейт. На сметката си има 5 титли при колежаните, 13 участия във Файнъл Фор, както и Наградата за Треньор на годината в NCAA през 1989, 1992 и 1999 г.

На национално ниво със САЩ като селекционер Майк Кшижевски може да се похвали с 3 олимпйски титли, 2 световни купи и златото от ФИБА АмериКъп от 2007 г. Като асистент той има златните отличия от Олимпиадите през 1984 и 1992 г.

В спора за трофея в колежанското първенство на САЩ през този сезон един срещу друг в понеделник ще излязат Северна Каролина и Канзас, отстранил Виланова с 81:65.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани