10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияЛевски ще оспорва пред всички институции служебните загуби

Левски ще оспорва пред всички институции служебните загуби

100% вината трябва да бъде разделена между БФБ и БК Левски за небрежност от двете страни, заяви Тити Папазов

Тити Папазов заяви намерието си да потърси правата си в съда. От Левски ще оспорват през всички институации наложените им служебни загуби в серията с Балкан. Това потвърди треньорът на „сините“ по време на срещата с медиите по-рано днес в столичния Пресклуб България.

Папазов: Изключителна пошлост, мерзост и елементарщина е да изчакаш Тити да остане сам и тогава да си развяваш коня

Аз дадох 100% от всичко, което имам за сметка на моето семейство. Заради това ще бъда безкомпромисен и няма да позволя никой да злоупотребява с моята добрина и с вечните компромиси, които са били за моята сметка. Аз съм емоционален, вдигам пушилка, врява, децибели и след това си казвам – от мен да мине. Да, ама не. И вчера така си мислеха героите на това решение. След като бях принуден и помолих на три пъти да платя по 10 000 лева, принципните хора, на които принципите им се появиха през 2022 г., узряха. Четири години зрееха техните принципи. 500 лева са 250 франка. Нали не смятате, че като съм могъл да взема 20 000 лева назаем, за да им удовлетворя желанието и да им докажа, че мога да направя някои неща, които не са най-хубавите, за да спася моя отбор. Смеех им се, те се връщаха от Бургас и се забавляваха в автобуса, като смятаха, че някой може с 20 000 лева да ме спре да продължа да се бора. Това няма как да стане. Смятам, че в годините толкова много съм помагал на различни хора и толкова много ми вярват, че ще ми дадат заем доста от тях. Както и сега ще ми дадат, за да завърша сезона„, заяви Тити Папазов. 

Тити Папазов обяви намерението си да се кандидатира за президент на БФБ

„Ние може да не станем първи, защото ни пречат да станем първи. Ние сме шампиони по морал и моят морал изисква те да не бъдат ощетени. Благодаря на съпругата ми, от която до Нова година се криех откъде ми идват парите. Тя мълчеше и не казваше дума. Аз ходех с анцуг от сутрин до вечер и гледах руски сериали, бях в супер депресия. Единственото нещо, което ме измъчваше, е денят, в който тя ще разбере истината. Безкрайно благодарен съм, че аз дълго време съм живял в нямане и се смятам за много успял човек. В царството на слепите и едноокият е цар. Какво да направя, че съм по-добър от всичките?! Това е истината. Дойде денят, в който тя ми казва – не си мисли, знам всичко. Това е твоят живот, ние сме твоите деца, съдбата ти е дала да имаш имот, който да храни семейството. Прави всичко, само не продавай този имот, защото други два заминаха„, разкрива Тити Папазов. 

Извадиха Левски от полуфиналите в НБЛ, Балкан на финал служебно

Няма значение колко сте високи, господа. Вие сте нискостепенни, душевно сте много малки. Пречупвате всичко. Кажете ми защо се събрахте вчера двама души и решихте, че ще допуснете най-голямата си грешка?! Няма по-лесно този казус да се реши?! Да се съберем очи в очи и да го решим. Грешката е допусната от Тити Папазов, който се е стиснал, според тях, да плати 250 франка. Много точно и ясно е оповестено какво се случва, когато не се плати 10 дни. ФИБА оповестява Левски. На 10-ия ден единственият човек, който може да бръкне в лицензонния списък на отбора, където присъства Йордан Минчев. Това е момчето, което спаси Левски със своя талант. Защо не сме уведомени на 10-ия ден, ще оставим отворен въпроса„, допълни още наставникът. 

Имам повече от 100 въпроса към хората, които управляват българския баскетбол, както и към тези, които вчера си позволиха да се наведат, разчитайки, че Тити пак ще прости. За огромно тяхно съжаление аз съм задължен на тези хора. Те осем месеца преглъщат безспорно заради Левски, това е най-голямото нещо в тази държава, вероятно и заради мен, защото това поредният път, в който оцеляваме. И сега вярвам, че ще оцелеем. Държа да кажа на БФБ, че имаме мултимилионен бъдещ договор, който е зависим от нашето класиране и нашето участие в Шампионската лига. Това е нещо, което те възпрепятстват. За мен не остава нищо друго, освен да потърся правата ни в съда на тези, които се отнесоха елементарно и водени единствено от това, че днес пътуваха за форум на ФИБА, разчитайки на Тити, че ще преглътне. Господин Петър Георгиев има изключително сериозно присъствие в българския баскетбол вече 30 години и той заслужава неговият отбор да стане шампион. Убеден съм, че толкова вече е свикнал с баскетбола, за да не иска Левски да бъде административно отстранен“, коментира специалистът. 

„Ако има грешка от генералния мениджър на лигата, който не е уведомил, че Йордан Минчев губи своята картотека и трябва да бъде изваден списъка, ние няма как да го извадим сами. Най елементарният вариант е да помислим, че всичко е едно уникално съвпадение. Ние забравяме, както и те, но се появява феномен. Секретарката, която е едно изключително любезно момиче, явно няма особен интерес и съвсем случайно забелязало, че Йордан Минчев играл в мач №3, ама не гледа първите два мача, защото не й е било интересно. На нея може да й бъде интересно да гледа филми за квантова физика. Момичето си върши работата отлично. Направило ѝ впечатление – Минчев е красив, атрактивен, ерген, желан от много момичета, висок е 205 см., има сериозни перспективи, някой ден може и той да заиграе в НБА. Преди това е Александър Везенков. Или най-вероятно ѝ е направил впечатление фактът, че документът не е минал през нея“, смята Тити Папазов.  

На 10 март тя отговаря на запитването на Веселин Веселинов от 7 март, че всичко е ОК, но все още не сте платили в мап. Всичките тези документи са запазени за други институции, които ще си свършат работата. Сещайки се, че не е минало, въпросното момиче смята, че не е необходимо във вторник в 19:00 ч. да се обади и да потърси отговорните фактори, за да им каже, че става нещо. Аз не знам към кого трябва да се обърне, най-логично е да се обърне към Левски и Сандра. Впоследствие тя избира друга пътека и вижда тази уникална нередност, но това не е достатъчно, за да вдигне телефона. Не смята за необходимо в сряда, защото не е на работа, отива в четвъртък на работа и влиза в компютъра. Там установява нещо невероятно – Левски не е платил, олеле мале. Ако беше реагирала адекватно можеше да разстрои и Владимир Путин, и Володимир Зеленски. На кого се обажда?! На корифея в българския баскетбол – господин Глушков. Не е Тити този, който управлява българския баскетбол. Доказателство е решението вчера. Обажда се на Елеонора Рангелова – най-опитната и най-авторитетната. Нито за момент тези хора не потърсиха вина някъде в себе си, освен в Левски. На 10-тия ден картотеката става невалидна. Никой представител на БФБ на мачовете на 12-ти, 14-ти 17-ти не видя голямата измама, която направиха с Левски. Ние имаме няколко национали, но това не им попречи да ни отрежат главата. Левски спестиха 250 франка и по този начин станаха големи бандити, заради което трябва да ги санкционираме. Отговорност носи този, който не е извадил от лицензионния списък лицето Йордан Минчев. Защо?! Ще се породят много въпроси“, бе мнението на треньора на шампионите.

Аз съм на средна възраст, наивен и смятам, че има Дядо Коледа. Моите играчи обаче съзират организирана протестна група против БК Левски. Протестна, защото ще ме осъдят. Всички са знаели за нашето решение и са чакали да паднем в капана на нашето невежество. Това е единият вариант. Защо Левски не е уведомен в срок, че не е платил. Дори и с цената на нашето невежество, нехайство и безотговорност, да страдаме за картотеката на Данчо Минчев, но да играем коректно. Те допускат Минчев да играе, защото никой нищо не знае и изведнъж феноменът Русина чак в мач №3 намира престъпленията, извършени от Левски. Аз ще бъда безкрайно коректен и ще ви разкажа цялата истина. Много бързо се осъзнах, че в комбинация с БФБ, ако ние платим, вкарваме федерацията в тежък грях. В този момент не знаех, че вината на генералния мениджър е толкова голяма, чувствах се само аз виновен. Казах на Глушков, че не искам от тях компромиси и да ги въвличам в машинации. Никой от нашите конкуренти не му минава през акъла. Ако потърсят под вола теле, ние ще сме виновни. Исках да оставим ситуацията. Очевидно е незлонамерена грешка, не съм искал да спестя 500 лева. Впоследствие разбрах за подробностите. Ако знаех подробностите, щях аз да поставям условия, а не да се опитвам да бъда добър, както съм бил винаги“, казва още той. 

Оказа се, че е най-виновен е генералният мениджър на лигата. 100% вината трябва да бъде разделена между БФБ и БК Левски за небрежност от двете страни.Небрежност. Само че хлябът и ножът е в тях. Те решиха служебна загуба, която ще бъде оспорвана при всички институции. Убеден съм, че Сандра осъзнава, че е сбъркала. Стават грешки от всякакво естество. Картотеката е на 8 март, а мачът е на 12 май. Ние сме заинтересовани да не забравим, а какво да кажем за шефката на лигата?! Аз съм убеден, че тя щеше да вземе друго решение, но господин Глушков ѝ се обажда и казва три служебни загуби. Тя е била готова да поеме вината изцяло от себе си, което надали щеше да е най-коректно, защото Левски трябваше да плати някакви санкции. Според адвокатите ми, ние нямаме извършена нередност, а просто не сме платили таксата. Не може заради това да ни бъдат присъждани служебни загуби. Ще бъдат ощетени тези, които взеха това изключително пристрастно решение, смятайки че за пореден път Тити ще прости“, категоричен е наставникът. 

Има издадено решение от унгарския клуб. Не може за неплащане на такса да бъдат присъдени служебни загуби.Благодаря на многото адвокати, които ми се обадиха, защото вероятно са прочели, че доста голяма част от сумата, за която ще бъде осъдена федерацията, ще им дам на тях. На мен не ми трябват пари, а правда. Ако трябва всички пари ще ги вземат адвокатите, но да бъдат ощетени тези, които взеха това изключително пристрастно решение. Няма да ставам заложник на никой, всеки на Общото събрание на НБЛ ще трябва да реши дали серията трябва да бъде спряна по този начин. Следващата стъпка е Арбитражната комисия.След нея следва още една стъпка, която е много ценна и няма да я дам, защото това е моят най-голям коз. Имаме едни последователни действия в доказване на истината и разделяне на вината, защото тя е за разделяне. Тя е и от БК Левски, и от мениджъра на лигата. Ние имаме изключителен феномен. Имаме НБЛ – мислим си, че имаме лига, а накрая ни се обаждат някакви хора, които не са влизали в баскетболната зала. Ще следваме всички стъпки, докато излезе истината. Тя е пречупена през личния интерес и затова аз съм готов да изслушам и другата страна с аргументи. Те сега някъде защитават своите лични блага в Литва, ако не се лъжа.

Събраха се Георги Глушков и Елеонора Рангелова, двамата си гукаха, докато празнуваха рождения ден на Петър Клечков. Никой друг не знае какво е станало. Отборът на Левски е поставен в заблуда и в своите редици има картотекиран играч, нито една институция по пътя на направената грешка от страна на клуба по никакъв начин не беше възпрепятствана. Не може за общо нехайство на нас и на тези момчета, които са много добри баскетболисти, но преди всичко са великани, Вие, г-н Глушков и г-жа Рангелова, се изсрахте на морала на тези момчета. Той всеки ден се интересува за спасението на Левски. Убеден съм в това. Сигурно с него няма да си говорим оттук нататък, но трябва да се знае, че няма да оставя някой да си гледа личните интереси за сметка на моите, при положение, че грешката е обща, а не само наша, уточни Тити Папазов. 

Обадих се на господин Иван Гавалюгов, защото той е човек, който създаде това чудото баскетбол в Ботевград. Беше много коректен, аз му казах, че по никакъв начин няма да променя моето отношение към него. Попитах го дали има възможност да надделее разумът и Балкан да играе с нас. Той каза, че решението трябва да бъде взето от Сашо Везенков. Звъннах на последния и му разказах. Той ми отвърна, че е дошъл да гледа Евролигата в Белград и че ще се види с кмета на Ботевград, за да вземат решение. Нямаше логика да се обаждам на Везенков след края на мача на Олимпиакос. Ако бяха били, щях да звънна и на гребена на емоцията да го помоля, но светът е интересен, защото ние сме различни. Аз съм най-широко скроеният в българския баскетбол„, разкрива бившият селекционер. 

Няма нито клуб, който да не е длъжник на федерацията. Изключение прави Рилски спортист заради Борислав Чилингиров и Петър Георгиев, който ръководи голяма компания. Най-големият длъжник на БФБ, ако не днес, то до преди броени дни е Балкан, на който федерацията му даде правата да организират Купата на България през март. За целта те трябваше да платят сумата, необходима за съдийските такси. До миналата седмица не бяха платени и аз, ако съм на мястото на Глушков и съм тръгнал по линията на компромиса, също ще направя такъв. Най-нормално е да се направи компромис в тези два мача срещу Балкан. Залата в Ботевград е пример за това как може да не се краде. Тя е построена в периода 2011 до 2014 г. Не желая хората в Ботевград да ми ръкопляскат. Може да ме псуват, но само аз мога да напълня тази зала. Спортът е за хората. Ако има пети мач, аз силно се надявам, че правдата ще възтържествува и ще има такъв, защото това, което се прави в тази лига, е за доброто на баскетбола. Президентът трябва да има воля и да каже, че е в интерес на българския баскетбол този мач да се изиграе. Тези три първи мача са перлата на баскетбола, защото няма скандали. Това трябва да е водещо за него, независимо от цената“, завърши Тити Папазов.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани