10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаЛевски намери място във втората фаза на Балканската лига (видео)

Левски намери място във втората фаза на Балканската лига (видео)

Българският шампион загуби от Академия ФМП, но продължава напред заради предимството в директните двубои

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски допусна четвърта загуба в Delasport Балканска лига, но се класира за следващата фаза. В своята зала „Универсиада“ тимът на Тити Папазов претърпя поражение от Академия ФМП с 81:84 в мач от група А на турнира.

И ОЩЕ: Столичани имат в актива си и 2 победи, като заемат четвърто място в този поток, но са с двубой по-малко от македонците, които са пети с баланс от 1-6. Левски има и предимство в директните двубои с този съперник, заради успеха си в Северна Македония с 29 точки разлика.

НАЙ-ДОБРИ: Марио Литъл вкара 21 точки за Левски плюс 5 асистенции. Ивица Радич добави 20 и 7 борби. Чавдар Костов финишира с 19 точки и 6 асистенции.

Били Айви бе най-добър за Академия ФМП с 29 точки и 6 асистенции. Стефан Кръстайч остави срещу името си 17 и 6 борби. Филип Бакоч и Леонид Тодоровски отбелязаха по 11 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: „Сините“ не за забавиха и си осигуриха двуцифрен аванс още през първите 10 минути, след които поведоха с 30:18 чрез Ивица Радич, Чавдар Костов и Марио Литъл. През втория период българският шампион не спря дотук и направи аванса си 21 точки чрез Асен Великов, Цветомир Чернокожев и Чавдар Костов. Гостите все пак реагираха и чрез Били Айви, Оливър Двояковски и Стефан Кръстайч намалиха до 34:49. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Академия ФМП стартира със серия от 8-0, за да се доближи за 42:49. По-агресивната игра на тима от Северна Македония даде резултат и чрез Били Айви, Стефан Кръстайч и Филип Стояновски той стигна до обрат за 61:59. Венцислав Петков все пак фиксира равенство за 61:61 след 30 минути. През последната четвърт надлъгването продължи преди Марио Литъл да върне предимството на Левски за 74:72. Били Айви отново даде аванс на Академия ФМП за 77:74. Отново Литъл бе точен за 76:77, но тройка на Филип Бакоч сложи на таблото 80:76. Два успешни наказателни удара на Били Айви направиха аванса на македонците 6 точки, което се оказа достатъчно за крайното 84:81 в тяхна полза.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1 февруари Левски ще гостува на Апоел Галил Елион. 

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – АКАДЕМИЯ ФМП

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани