8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияЛевски Лукойл вкара 121 точки във Варна за 12-та победа в НБЛ...

Левски Лукойл вкара 121 точки във Варна за 12-та победа в НБЛ (видео)

Столичани приключиха двубоя с успеваемост в стрелбата от средно разстояние 90%

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски Лукойл премина границата от 120 точки в един двубой в НБЛ за първи път през този сезон. В зала “Христо Борисов” тимът на Тити Папазов се наложи над Черно море Тича със 121:88 като гост в мач от 18 кръг в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: От 9-мата играчи, записани в тимовия лист на Левски Лукойл за срещата петима завършиха с двуцифрен точков актив. Данило Тасич оформи дабъл-дабъл – 28 точки и 10 борби. Чавдар Костов добави 25. Тайрън Брейзълтън се разписа с 19 точки и 8 асистенции. Христо Захариев се прибра в съблекалнята с 15, 5 борби и 6 асистенции. Венцислав Петков отбеляза 13 точки.

Александър Милов бе най-резултатен за Черно море Тича с 18 точки. Мартин Йорданов приключи със 17 и 6 борби. Иван Спиров вкара 15 точки. Александър Стойков остана с 14 и 6 асистенции.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Столичани овладяха подкошието, след като грабнаха 28 срещу 22 за съперника. Освен това, Левски Лукойл приключи с успеваемост в стрелбата от средно разстояние 90% срещу 68% за варненци. В добавка, носителят на Купа България 2020 направи 29 асистенции срещу 19 за “моряците”.

И ОЩЕ: Селекцията от столицата излезе на първо място в класирането с баланс от 12-3, докато отборът на Галин Стоянов е на последната позиция с актив от 2 победи и 13 загуби.

КАКВО ПРЕДСТОИ: За Левски Лукойл остава още един двубой от втория етап на редовния сезон – дербито срещу Балкан на 6 февруари в Ботевград. Ден по-рано Черно море Тича ще гостува на Рилски спортист.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани