Леброн Джеймс: За мен е чест да играя с №6 на Бил Ръсел

Той е постигнал много и приносът му не се ограничава до това, което е направил на терена, смята 4-кратният шампион в НБА

372

4-кратният шампион в НБА Леброн Джеймс сподели, че за него е важно да носи екип с №6. През август от лигата обявиха, че изваждат от употреба този номер за всички тимове в памет на легендата Бил Ръсел, който се отиде от този свят в края на юли. Изключение обаче бе направено за баскетболистите, които досега са използвали тази цифра на своите екипи като Краля.

Не бях изненадан, че НБА оттегли този номер. Определено не беше шок за мен. Все пак Бил Ръсел е постигнал много и приносът му не се ограничава до това, което е направил на терена. Той имаше важна роля в общността, беше виден активист за правата на чернокожите„, смята 37-годишният баскетболист.

„За мен винаги е било голяма радост да го виждам по време на мачовете, да го виждам по време на церемонията в чест на шампионите след спечелени титли, да получавам награда в чест на Бил Ръсел от неговите ръце. Всичко това е в списъка на най-запомнящите се моменти в моята кариера. За мен е чест да играя с №6 на Бил Ръсел, за да мога да продължа неговото наследство“, казва още носителят на 4 награди за MVP на най-силното първенство в света.

Предишна статияВасил Бачев: Има много потенциал в нашия отбор тази година (видео)
Следваща статияЛука Дончич: Целта на Далас всеки сезон е да спечели титлата в НБА
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."