7.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНБАЛеброн Джеймс влезе в елитен клуб в НБА (видео)

Леброн Джеймс влезе в елитен клуб в НБА (видео)

Краля стана четвъртият в историята на лигата, който достига до 10 финала в кариерата си

Леброн Джеймс достигна до 10-ти финал в кариерата си в НБА. Краля изведе Лейкърс до победа над Денвър със 117:107, което донесе на тима от Ел Ей титлата в Западната конференция след 4-1 в серията.

35-годишният баскетболист се нареди до легенди като Бил Ръсел, Сам Джоунс и Карим Абдул-Джабар, като всички те имат по 10 или повече появи в битките за титлата в най-силното първенство в света. Леброн има на сметката си пет финала с Кливланд, като завоюва златото през 2016 г., както и четири с Маями, в които ликува през 2012 и 2013 г.

Аз съм изключително горд да бъда част от този клуб, който се върна там, където му е мястото – да се състезава на финали и да се бори за титли. Радвам се, че именно ние ще представляваме Запада тази година. Точно по тази причина избрах Лейкърс, но за мен работата все още не е свършена”, сподели крилото.

В последната битка срещу Нъгетс Леброн Джеймс оформи своя трипъл-дабъл №27 в плейофите на НБА след 38 точки, 16 борби и 10 асистенции, като бе 15/25 при стрелбата си от игра и 7/8 от линията за изпълнение на наказателни удари. Всичко това той стори за 40 минути на паркета.

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани